istraživao sam i ja mjesec dana koji ću akvarij kupiti pa sam se i ja odlučio za ovoga, pa se već tjedan dana ciklira.
maknuo sam origninal filter jer imam svoj vanjski - ono što mogu reći je da nije baš neki, radi se o pumpi koja povlači vodu gore (tik ispod poklopca) te voda prolazi kroz spužvu, pa ima keramiku i opet spužvu te se voda spušta kraj grijača (100w)
osim svega nema mogućnosti regulacije brzine filtracije, pa ako makneš grijač stvara se rupa u podlozi zbog jačine izlaznog mlaza.
dakle, i da nemam svoj vanjski ne bi koristio ovaj originalni.
akvarij je meni sasvim ok, malo je poklopac zeznut, ali ima rupe sa strane za cijevi vanjskog filtera i za kablove od struje što je ok pa nisam morao ja radit rupe

svjetla su isto OK, 2x24 T5, iako mislim da ću jedno promijenit čisto radi valne duljine svjetlosti za biljke.
pozadinu isprva nisam mislio ostavit ali me cura ipak nagovorila, a sad čak izgleda lijepo.
dodatno što mi se sviđa su dvije plastične šipke koje idu po širini akvarija s gornje strane (tamo se inače drži filter) pa ću na njih stavit LEDice kad to sve napravim.