Srpanj 21, 2025, 13:58:19 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Iguana izgleda tužno  (Posjeta: 1138 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Scotch

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Iguana izgleda tužno
« u: Svibanj 30, 2006, 10:38:00 prijepodne »
Imam iguanu već 5 mjeseci i čini mi se da je loše volje kad je loše vrijeme. Kao da je tužan. Samo leži, pojede nešto malo...Ako sljedeći dan grane sunce, bude sav lud, skače okolo, jede, želi šetat po sobi, a po lošem vremenu ništa... Jel ima nešto u tome ili?
THX1138

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Iguana izgleda tužno
« Odgovori #1 u: Svibanj 30, 2006, 11:46:00 prijepodne »
bok, dobro došao...

... pa ima nešto u tome... i ti si tmuran kad je loše vrijeme... spava ti se, ništa ti se neda.   Jel istina?

A daj stavi koju fotku Iguane i terarija, pa onda bi ti mogli nešto više reći.
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Nik

• Punopravni član
Iguana izgleda tužno
« Odgovori #2 u: Svibanj 30, 2006, 12:42:00 poslijepodne »
Samo da se nadovežem na Sašu ;) Iguana isto tako ima svoje loše dane kao i dobre, ima dana kad točno vidiš da je nervoznija, a ima dana kad je ko bubica. Još jedna je mogućnost, a to je preniska temperatura. Ako ti je terarij na tamnom mjestu i ako nema dovoljno svjetlosti i temperature onda se znaju onako umrtvit, tj umirit. Zato daj fotku igaća i terarija da vidimo pa ćemo moć nekaj više reć

Offline Scotch

• Novi član
  • *
Iguana izgleda tužno
« Odgovori #3 u: Svibanj 30, 2006, 17:53:00 poslijepodne »
To je ista iguana kao od tonnib, ja sam njegova cura .Anyway, popodne je živnuo i krenuo skakat i kopat po terariju(uvijek to radi kad legnemo malo ubit oko. Kao da hoće pozornost).Gule mu se ruke, ali samo šake, kao da ima male bijele rukavice .Valjda samo PMS(Pre-Monthly-Shedding) Temperatura je OK. Stvarno nema razloga bit nezadovoljan jer mu svaki dan ujutro ostavim otvorena vrata terarija pa ima free reign of the room.
THX1138

Offline icek

• Punopravni član
    • http://free-zg.htnet.hr/gusteri/
Iguana izgleda tužno
« Odgovori #4 u: Svibanj 30, 2006, 18:59:00 poslijepodne »

kad smo kod raspoloženja Iguana i tlaka Zraka

evo dobro da si to zamjetio.....
pokušaj napraviti pokus????

pokušaj promatrati Iguanuna stanja raspoloženja ne kad vani pada kiša nego kad je nizak' tlak'
((valjda imaš' doma nekakav kućni tlakomjer za mjerenje tlaka zraka "barometar" )) pa pokušaj gledati samo kad je nizak' tlak' bez obzira dal' pada kiša ili možda ne . . . .

zašto je to bitno:
Veterniar za gmazove u Zg. je izjavio da su neke Iguane umrle od nagle promjene tlaka' ((što je meni LEVEL 5)) full čudno ....nemogu vjerovati i mislio sam da prića bedastoće'
sad da ne ispadnem glup' nemam doma Iguane tako da ne znam ni od' prilike o čemu prića ali . . . kad si to već spomenuo možda se isplati proučiti tu problematiku...

pozdrav icek
Teraristika nije hobi niti zanimanje, to je dijagnoza.