Srpanj 21, 2025, 17:40:21 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Zbog čega je krepao ancistrus?  (Posjeta: 1974 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline withaquarriumthrulife

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: slavonski brod
Zbog čega je krepao ancistrus?
« u: Siječanj 21, 2015, 20:04:18 poslijepodne »
Prije 20 min je krepo,ali je još u 19:10 bio živ.Danas je cijeli dan ležao na jednom mjestu i nije uopće reagirao na ništa.Zanima me jeli to bila prirodna smrt,ili neka bolest? Inače se posljie posljednjeg čišćenja počeo čudno ponašat. Redovito sam mu kuhao neko povrće,ali sam primjetio da u posljednje vrijeme nije jeo i da mu se trbuh uvukao. Akvariji je 2 godine u pogonu,uredno cikliran,80 l, temp. 25/26°C. Čistim ga svaka 3 tjedna. Ancistrus je kod mene nešto više od 6 mjeseci. Ne znam točno koliko je star, ali je sigurno stariji od 4 godine. U akvariju imam neonke,koje bi trebale biti osjetljivije od ancistrusa pa mislim da bi već skužio da u akvariju nešto nevalja....
Enjoy while you're young !!!

Offline dzems

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: knin
  • volim ribe i ribice
Odg: Zbog čega je krepao ancistrus?
« Odgovori #1 u: Siječanj 21, 2015, 20:58:30 poslijepodne »
kada se pojavi bolest, obicno prvo nastradaju ribe dna jer se te bolestine stvaraju na dnu gdje se skuplja izmet i ostaci hrane.Vjerovatno nisi dobro cistio dno pri izmjeni vode i ako nemas puno bilja poviseni su ti nitrati i nitriti...uvucen stomak govori da su ga napale bakterije (hexamita)koje mogu ubiti i ostale ribe vrlo brzo.Usisavanje podloge,svakotjedne izmjene 15-20 % vode sprijecit ce bolest,sretno...
Totalna Steta

Offline withaquarriumthrulife

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: slavonski brod
« Odgovori #2 u: Siječanj 25, 2015, 11:36:56 prijepodne »
imam puno bilja, znači da je ova bakterija problem.  Zahvaljujem.
Enjoy while you're young !!!

Offline neznamnista

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Veljača 01, 2015, 23:15:15 poslijepodne »
kada se pojavi bolest, obicno prvo nastradaju ribe dna jer se te bolestine stvaraju na dnu gdje se skuplja izmet i ostaci hrane.Vjerovatno nisi dobro cistio dno pri izmjeni vode i ako nemas puno bilja poviseni su ti nitrati i nitriti...uvucen stomak govori da su ga napale bakterije (hexamita)koje mogu ubiti i ostale ribe vrlo brzo.Usisavanje podloge,svakotjedne izmjene 15-20 % vode sprijecit ce bolest,sretno...
Molim za savjet oko ponasanj ribica. Imam zlatne odnedavno (5 kom) i primjetim da im se ponekad zatrese tijelo na par sekundi. Ne znam da li je to normalno jer ih imam tek 10-tak dana.

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #4 u: Veljača 02, 2015, 11:47:46 prijepodne »
Molim za savjet oko ponasanj ribica. Imam zlatne odnedavno (5 kom) i primjetim da im se ponekad zatrese tijelo na par sekundi. Ne znam da li je to normalno jer ih imam tek 10-tak dana.

možda im je hladno ?!? ..  :)
uvijek dostupan na [email protected]

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #5 u: Veljača 02, 2015, 14:50:08 poslijepodne »
Zasto je pile preslo cestu?

:D :D :D :D :D