Skica je ok, ali reci cu zasto ja ne bi tako...
Ovako...vidio sam sliku prostorije u koju ti dolazi zid, vidio sam kosi zid i kao prvo mislim da ti tamo ne bi bio spretan filter jer neces moci lako do njega, imat ćeš velikih problema kod čišćenja. 2 pumpe nisu potrebne.
Ja u akvarijima 150x60x50 imam unutarnji pregradni filter s jedne bočne strane s povratnom pumpo 2000l/h i nema potreba za stream pumpama. Malawci ne vole ludilo od struje, u jezeru nema tavih struja kakave mi stvaramo u akvariju sa streamicama, ribe su puno sretnije kad je slabiji protok nego kad ih streamica nosi non-stop.
U akvariju 210cm duljine imam dva pregradna filtera svaki s jedna bočne strane s dvije povratne pumpe 2000l/h koje izbacuju vodu po dijagonali, funkcionira savršeno.
Zelim reći, da mene pitas ja bi na dužinu akvarija do 150-160cm radio jedan bočni pregradni filter s one strane do zida da ti ova strana ostane otvorena da gledaš tank s 2 strane. Jednostavnije ti bude za čistiti i gotovo se u onom čosku neće ni primjetiti. Ako ideš na veći stavi 2 pregradna, svaki sa jedne strane i imat ćeš samo prednju otvorenu stranu.
Bočnu stranicu od pregradnog filtera staviš od crnog lacobela, a prednji dio pregradnog filtera u foliju crnu i izgleda ko iz dučana. za ljepljenje akvarija ti preporučujem buru2 (ovdje se zove bura2), napravit će ti sve kako poželiš, i s lacobelom, a stražnju stranu obljepi sa crnom folijom s vanjske strane i to je to!
I na pregradnom filteru izbuši 3 rupe za usis vode. Bolje 3 nego 2, i prva neka ti počne od dna na nekih 5 cm da ti ne bude u pijesku kad ga staviš

Sve je tu vrlo jednostavno, a po meni najbitnije, nemaš razloga za brigu, kam god odeš, koliko god te nema nikad ne moraš razbijati glavu dal je popustio neki ventil/cijev i dal ti voda teće po stanu. Kupiš automatsku hranilicu, odeš 2 tjedna na more i uzivaš!

P.S. Na slici ne vidim koliko mjesta imaš još na lijevu stranu, a ako imas oderi odmah akvarij što veći možeš, investicija i razlika u cijeni nije velika, ali sto je tank veći efekt je bolji! Imaš stabilniji sustav, više riba stane i neka greška ako je napraviš neće biti pogubna zbog veličine sistema.