Ima već dosta vrimena da sam primjetio oboljenje živorotki (gupy,moly i švertovi) od stomačnih parazita tj. hexamita. Bolest se manifestira u vidu postupnog uvenuća stomaka riba, crvenila škrga, sluzavi i tanki izmet sve dok ribama ostane skoro samo glava i izcijeđeno tijelo i smrt. Najprije sam pokušao liječiti sa "General tonic" od Tetre i nije pomoglo, pa sam nedavno nabavio "Anti-spot" od Easy life. Započeo sam sa tretmanom prije 7 dana (skoro sa uduplanom preporučenom dozom) i za sada ne vidim neke extra pomake. Bolesne ribe su počele uzimati hranu i malo su aktivnije, ali i jedna je jutros pronađena mrtva. Mislim na one ribice na kojima se vidi da su oboljele(uvenuli stomak).
Dali netko ima iskustva sa ovim lijekom "Anti-spot" i kako se njemu učinkovit pokazao?
Dali netko kod sebe ima ovaj lijek jer mi nekako blesavo izgleda. Naime, tekućina u bočici je skroz prozirna i kad promućkam u njoj plivaju sitne male niti tanke ko dlačice dužine 1- 2mm. Na bočici nema otisnut rok trajanja niti na uputstvu!? Kakve je boje u bočici i dali boja vodu u akv.?? Kod mene ništa ne boja!
Pocrdkale su mi i puževi helene. Dali je i njih napao parazit? Drugi puževi ne crkavaju!
Općenito ako netko ima iskustva u riješavanju problema s Hexamitom neka podijeli iskustvo s nama.
Zahvaljujem!