Srpanj 28, 2025, 00:41:14 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Mrijest u mrijetilištu  (Posjeta: 1345 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline antun007

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Mrijest u mrijetilištu
« u: Siječanj 04, 2015, 14:46:53 poslijepodne »
Znači zanima me moze li se Mpanga ciklid izmrijestiti u mrijetilištu unutar glavnog akvarija. Nemam bas neke mogucnosti za kupnju novog pomoćnog akvarija. Ako moze, kada bi trebao ženku prebaciti u to mrijestilište? Hvala i pozdrav

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: Mrijest u mrijetilištu
« Odgovori #1 u: Siječanj 04, 2015, 20:06:55 poslijepodne »
pa, u svakom slucaju, sto kasnije to bolje, i to samo ako je mozes nabrzinu i bez velikog stresa uhvatiti (da ne ispusti male)....ja obicno nisam dirao barem 15 dana od kad sam skuzio mrijest, onda bih je prebacivao. i svaki put je sve bilo ok. ne kazem da je to jedino ispravno, ali ja sam tako radio, nevezano koja vrsta malawaca se mrijestila.

iako, sve i da je ne diras i ne mices, dio malaca ce ti prezivjeti, ako imaju mjesto za sakrivanje (a trebali bi svakako imati).

Offline antun007

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 04, 2015, 20:11:06 poslijepodne »
Hvala Damire, kakvo si mrijestilište imao? Jel ono neko plastično ili ono s mrežicom okolo?

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Siječanj 04, 2015, 20:44:16 poslijepodne »
ustvari, ja sam zenke uvijek vadio u posebne akvarije.

jedini problem koji vidim u mrijestilistu unutar akvarija je taj sto bi velike ribe mogle "napadati" mrijestilicu, i tako uzrokovati stres zenki ili malima, ali i to mozes rijesiti s malo crnog forexa ili necega, da ne vide sto je unutra. naravno, vodi racuna da voda mora cirkulirati i kroz to.

ali....svakako ti je bolje uloziti par kn vise u mali akvarij, bilo kakav, nego u mrijestilicu, ako se vec mislis time baviti.

Offline antun007

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Siječanj 04, 2015, 20:49:30 poslijepodne »
Ma nije da se mislim time baviti, samo da probam i malo pojačam ekipu u akvariju malcima. Mislim da cu ipak probati s mrijestilištem pa cu vidjeti kako ce se ponašati. Samo da malo ojačaju da budu unutra pa cu ih pustiti zajedno s ostatkom na milost i nemilost. Tako ce barem imati nekakve sanse nego da su odmah u akvariju.