Svibanj 12, 2025, 13:06:22 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Patuljasti guramiji  (Posjeta: 1752 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline NeonAqua13

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 25
Patuljasti guramiji
« u: Prosinac 11, 2014, 18:09:06 poslijepodne »
Molim pomoć u raspoznavanju spolova ova dva patuljasta guramija, pretpostavljam da je mužjak jače obojan (slika 1) a ženka srebrno plave boje (slika 2). Ovaj na prvoj slici ima šiljastiju peraju pa zato pretpostavljam da je mužjak.

Offline rovkil

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Odg: Patuljasti guramiji
« Odgovori #1 u: Prosinac 12, 2014, 08:47:11 prijepodne »
Prvo ti je muško sigurno.
Muški su jače obojani od ženki koje su više srebrne.

Offline Miha

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #2 u: Prosinac 12, 2014, 10:27:10 prijepodne »
Je par guramija i cesto se samo u paru i prodaju po zoo trgovinama.

Offline NeonAqua13

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Prosinac 18, 2014, 08:30:42 prijepodne »
Nažalost danas ujutro (8:00) je ženka(?) Ležala na podu mrtva. Izvadio sam je iz akvarija, ali me zanima razlog smrti. Ispunit cu upitnik o bolestima kasnije kao i slike. Mužjak je prije 2 dana poceo graditi gnijezdo pa je mozda zbog toga ? Vidio sam da ju je natjeravao kad bi mu došla blizu, nisam mislio da ce ju ubiti :/ Nije pokazivala znakove bolesti jela je normalno, ali je bila uvijek na suprotnoj strani od mužjaka i skrivena u bilju.

Offline Miha

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #4 u: Prosinac 23, 2014, 11:54:49 prijepodne »
Nazalost imao sam ih desetke osim dva muzjaka u razlicito vrijeme i nisu zivjeli duze od 4-5mj.jako su osjetljive ali ''moj zakljucak'' je bio,nemaju pravu karantenu i ljecenje pa oboljevaju a i vecina koja se kupi je bolesna samo se ne gleda dovoljno ribice u shopu.pitaj dali netko doma uzgaja ili uspio mrijestiti,fali kvalitetnih ribica

Offline NeonAqua13

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Prosinac 23, 2014, 23:58:24 poslijepodne »
Muzjak je kod mene napravio/počeo graditi gnijezdo i za 2 dana je ženka bila mrtva na podlozi. Dobro sam "pregledao" izvana i nisam uočio nista neobicno. Sutra cu staviti slike, mužjak je jos uvijek živ i gradi gnijezdo. Mnogo ljudi se žali da im patuljasti guramiji iznenadno umru, a uzrok je u vecini slučajeva Gourami Iridovirus za kojeg za sada nema lijeka. Proširio se kod većih uzgqjivača pa od tuda dolazi po cijelom svijetu i rasprostranjuje se, šteta jer su baš lijepe i zanimljive ribe. Za sada je iridovirus imao ucinka samo na patuljaste guramije a na druge nije pa se preporuča kupovati druge vrste...