E ovako,
Dobio sam akvariji 50X30X30, cca 40 litara, imam pumpu za vodu sa filterima i to, pjesak, komad nekakvog drveta, i par gluposti, zvjezdica, kamencica, uglavnom akvarij je generalno prazan.
Ocistio sam ga dobro, jos bolje ispro i osusio, postavio pijesak, postavio pumpu, i bucno ribicu unutra, imao sam je u 3 litarnom,hmmm ako to mogu nazvat akvariju, koji je i bio povod da se kupi veci. Kako sam i onako u te3 litre vodu morao mijenjati svaka dva dana, mislio sam nece se ribi nista desiti, dobila je konacno kucicu po mjeri... medjutim nakon 7 dana riba je uginula i sad mi aquarij zjapi prazan.
Sad slijedi priprema akvarija od pocetka, nabavio sam jos malo pijeska, neke igracke za ribice, namjeravam uzeti i pumpu za zrak sa aktivnim ugljenom, i umjetno bilje, ali prije svega zelim identificirati koju ribu sam imao, da vidim sto joj treba, jer hocu takove iste ribice nabaviti pa vas molim za pomoc.
Uz to riba je bila onako.. poveca, pa me zanima koliko takvih vecih riba moze ici u 40 litarski akvarij.
Hvala na pomoci, ovo je bila moja ljubimica, doduse svima ruzna:

E da, posto je to kao hladnovodna ribica, a prije toga sam imao crvenkapicu koja je nakon cca 2 godine uginula, zanima me jel mogu crvenkapa i ova crna zajedno, prekrasne su mi te dve ribice pa bi stavio po 3 od svake vrste ?