Pozdrav!
Imam jedno pitanje vezano uz co2 instalaciju, ali nigdje da pronađem odgovor. Nešto se na ovom forumu i selektivno spominje, ali volio bih biti siguran prije nego li krenem u akviziciju zacrtanih komponenti.
Dakle, htio bih ugraditi instalaciju CO2 za svoj akvarij koji je manjih dimenzija (oko 70 litara s vanjskim filterom). Zasad koristim kombinaciju onog Tetra CO2 optimata s bocom (koja je jedva pod tlakom, 11g) sa zvono difuzorom, ali ovaj setup jedva posvijetli reagens za CO2 pa on više nije Dinamo plav, već više Manchester City plav. Ponekad krenem i na varijantu s kvascem, ali to mi popije živce, a da ne spominjem i jedan mali prekonoćni fijasko koji me podsjetio na značaj nepovratnog ventila

Anyways, u mojoj glavi je sada mentalna slika kombinacije Wave regulatora iz Zoo Vilija (jako dobra cijena, po meni) te boce CO2 za paintball od 12 OZ (ona manja, jer veća i ne stane). Dakle nikakve boce od 1.5 kg i naviše ne dolaze u obzir jer bi me žena u top stavila. Ova za Paintball mi se čini idealnom.
E sad, je li ovo uopće izvediva kombinacija? Gledam po Youtubeu i neki akvaristi koriste takvu kombinaciju ali stavljaju neki adapter. Koliko sam shvatio, navoj regulatora je 22 mm, a boca za paintball u Americi ima 21 mm pa stoga i adapter. No, u Europi je standard 22 mm... Znači li to da su ovdašnje paintball boce 22 mm ili 21 mm? Nadalje, vidim da su te boce prilično jeftine i nova od 12 OZ dođe ispod 200 kuna, dok ona od 20/24 OZ dođe između 250 i 300 kuna. To je puno povoljnije od decidiranih akvarističkih. Naravno, pod uvjetom da su povratne. Što me vodi do sljedećeg pitanja: Jesu li paintball boce punjive i gdje se pune? Treba li atest za paintball bocu? Postoji li razlika u pritisku? Jesu li chemtrailsi urota laminata koji nas truju ili je zaista riječ o kondenzaciji vodene pare kao produkta izgaranja ugljikovodika?
Nadam se da mi netko može dati precizan odgovor na ova pitanja... Hvala!