Lipanj 22, 2025, 22:11:48 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Malo danasnjih slika..  (Posjeta: 17228 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline erorr

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Odg: Malo danasnjih slika..
« Odgovori #25 u: Ožujak 05, 2015, 11:08:35 prijepodne »
bas gledam slike, tvoj male vec imaju lijepu boju i sve kod mene sve smeđe.... grrrrrrr...

Offline ritta

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Đakovo
« Odgovori #26 u: Ožujak 05, 2015, 21:44:40 poslijepodne »
Boju su imale i jesenas. Sada kako rastu razliku u boji vidim samo na onima koji su kao skroz mali bili narandjasti. Kako rastu sve im je uocljivija bijela a na nekima i crna. E sad nadam se da ta narandjasta nece bas na svima ostati narandjasta ali posto imam i primjerke bas crveno bijele mala je mogucnost da narandjasta predje u crvenu. Ali s rbicama se nikad nezna,pogotovo tako malim.

Offline mrljo#2

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #27 u: Ožujak 06, 2015, 08:59:31 prijepodne »
...za nadati se je, no nažalost, bojim se da će naranđasta ostati naranđasta...

Offline ritta

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Ožujak 06, 2015, 13:55:18 poslijepodne »
I ja vjerujem da hoce jel one koje imaju crvenu boju po sebi je imaju od prvog dana. Samo razlika u narandjastima potpuno i narandjastima u kombinaciji s bjelom sve vise ocita sto su vece. A ustvari je najanimljive pratiti te promjene boje na njima. Od njih 50-setak sam izdvojila jednu najmanju koju sam konstantno pratila,na prvu je bila neugledno sivo-naradjasta a sada je dobila bjele izrazajne sare po tjelu+ sto joj je ledjna peraja crna pa izgleda super. Tako da ustvari sama ta promjena na ribicama je zanimljiva.  :)

Offline max-max

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #29 u: Ožujak 06, 2015, 17:38:13 poslijepodne »
Kada su zlatne ribice skroz male imaju zaštitnu maskirnu boju (sivo/zelenu) čim se oboje ta boja uglavnom ostaje na njima . Zna se dogoditi da ako je riba crvene boje da ta crvena tokom godina pređe u bljedo crvenu odnosno naranđastu pa čak i da riba skroz pobijeli . Kod ribica sa crnim uzorkom na sebi može doči (u prvoj godini) do nestajanja istog . Kako ribice rastu tako se mijenjaju i oblici njihovih boja ako su višebojne . 

Offline ritta

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Ožujak 07, 2015, 08:41:40 prijepodne »
Ovi malci na slikama su koici.

Offline max-max

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Ožujak 07, 2015, 19:24:35 poslijepodne »
Da si mi to prije rekla ne bi toliko tipkao bez veze  :-[

Offline ritta

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Ožujak 07, 2015, 19:54:31 poslijepodne »
Ha ha ha bitno da forum zivi pa makar ti i tipkao bezveze   :D

Offline royalblue

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Sisak
  • Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
« Odgovori #33 u: Ožujak 07, 2015, 20:52:59 poslijepodne »
moje su zlatne sve bile crvene ali su s godinama neke ostale crvene, neke postale crveno bijele a neke posve pobijelile  :)
mali koić koji se izlegao kod nas  je u početku bio posve bijeli a onda je s vremenom dobio lijepu zlatnu boju. koić kojeg sam davno kupila je bio kombinacija crno bijelo crveno i imao je vrlo malo šara da bi sada posve izgubio crvenu boju ( ostala jedna mala crvena točka ali i ona će vjerojatno nestati) i dobio jaaako puno crnog uzorka. super su mi te njihove promijene boja. najbolje mi je kad pronađem stare slike pa kad ih vidim kako su izgledali kao "klinci" i kako sad izgledaju  :D :D

Offline tblake

• Punopravni član
  • Dob: 51 Lokacija: Lipovljani
« Odgovori #34 u: Ožujak 08, 2015, 13:51:49 poslijepodne »
Evo i mene sa par sličica ....
Inače i zlatne i koići ( imam ih u dva odvojena ribnjaka) su aktivni već danima, voda je zadnjih par
dana oko 8-10 stupnjeva ....

Hranim ih 5-6 dana po malo, ali sa hranom baš predviđenom za hladnije uvijete ...

Offline tblake

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Ožujak 08, 2015, 13:53:58 poslijepodne »
Evo i mene sa par sličica ....
Inače i zlatne i koići ( imam ih u dva odvojena ribnjaka) su aktivni već danima, voda je zadnjih par
dana oko 8-10 stupnjeva ....

Hranim ih 5-6 dana po malo, ali sa hranom baš predviđenom za hladnije uvijete ...

Offline ritta

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Ožujak 08, 2015, 15:11:43 poslijepodne »
Prekrasni su  :klap:
Gdje nabavljas hranu?
Ja svoje jos nisam pocela hraniti iako su aktivne vec mjesec dana.

Offline tblake

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Ožujak 08, 2015, 17:44:33 poslijepodne »
Većinom vani... ( Njemačka,  Austrija, Slovenija ...)
Pošto imam koie ukupne težine preko 40 kg ( planiram ih točno izvagati kroz koji dan),  značajan je i utrošak hrane...
Došli smo lani do pola litre hrane za jedan obrok, a dnevno sam ih hranio dva, tri puta...

Lani su " smazali" preko 120 litara različite hrane... tako da se isplati kupovati velika pakovanja vani...
Prešao sam isključivo na kvalitetnu hranu tipa Coppens, Kampai, Izumi... kada se kupuju veća pakovanja i nije tako skupo...
ako će nekome trebati i manje količine - nema problema, odvagnut ćemo...

Sada mi dolazi još par ribica ukupne težine cca 10-12 kg a planiram ih sve hraniti " po školski" gdje ću uzeti u kalkulaciju njihovu težinu, količinu proteina u hrani, veličinu ribnjaka i filtera.... Mislim da bi se utrošak hrane mogao znatno povećati....

Offline ritta

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Ožujak 15, 2015, 09:22:12 prijepodne »
Posto sam se ponovila u jos jednu pumpu i filter iz  kucne radinosti (uslikam danas pa stavim slike) mislila sam napraviti kaskade. Nemam neki veliki prostor ali sam ga htjela uljepsati. Na zalost od sto ideja na kraju sam odustala jer jednostavno nisam znala kako to izvesti. Na kraju sam stavila velimi kamen na rub jezerceta i pustila vodu preko njega. Dati cu si truda poslikati filter i mjesto gdje sam planirala kaskade pa cu se osloniti na vase ideje.

Offline ritta

• Punopravni član
« Odgovori #39 u: Ožujak 15, 2015, 11:03:21 prijepodne »
Evo slike filtera  :)

Offline ritta

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Ožujak 15, 2015, 11:04:40 prijepodne »
Jos jedna

Offline ritta

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Ožujak 15, 2015, 11:06:24 prijepodne »
Cjev jos nisam skracivala jel lako ju je odrezati kad smislim kako da postavim filter.

Offline Pop

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Slavonski Brod
« Odgovori #42 u: Ožujak 15, 2015, 11:14:17 prijepodne »
Opla, fino, fino...veliki kapacitet filtera plus vidim imaš jaku pupu. :up:

Offline ritta

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Ožujak 15, 2015, 11:53:37 prijepodne »
Ovdje gdje stoji ovaj crni filter bi trebalo ici novi filter i izmedju pampasice i ograde sam mislila napraviti taj potocic/kaskadu

Offline ritta

• Punopravni član
« Odgovori #44 u: Ožujak 15, 2015, 13:58:32 poslijepodne »
Sada je trenuno tu mali filter ali sam planirala prebaciti veliki

Offline max-max

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Ožujak 15, 2015, 16:08:26 poslijepodne »
Taj tvoj filter me podsjeća na bandičevo navalno vozilo u slučaju nereda  :D :D :D . Super je ispalo , daj stavi malo pojedinosti o sastavu filtera a slobodno i malo pohvališ supruga  ;) . Još me zanima kaj su sve vaše kante za smeće crvene .

Offline ritta

• Punopravni član
« Odgovori #46 u: Ožujak 15, 2015, 16:38:41 poslijepodne »
Mislim da je ideja najbitnija a ona je moja  :D no dobro muz je moje ideje sproveo u djelo i svaka mu cast. Sto se tice kante imala sam ju od prije,na jednoj od slika se vide jos i plava i zelena i te smo dobili od grada pa mi je ova moja ostala viska i dobro posluzila za filter. Voda u filter ulazi na najvisoj tocki koju sam mogla probusiti ulazi u cjevi u obliku kocke (vidi se na slici) da bi se voda ravnomjerno sljevala ni filter. Kroz sredinu je cijev kojom se penje i poet ulazi u manju cjev kojom izlazi van. Kupila sam sve cjevi i redukciju sa sire na uzu kao i koljena za kocku tako da to nije bio problem sastaviti. Na dnu kante je kamen u onom suzenom djelu. Na kamen sam stavila mrezicu za kupus i na to cjev,samim tim sam izravnala dno kante. Iznad toga su cepovi i plasticne cjevi od struje koje sam isjekla i sve stavila u vrecu od krompira zbog lakseg odrzavanja. Sve sam stavila u tri vrece da mogu lakse raspodjeliti oko cjevi. Nakon toga ide spuzva(kupljena na kile usitnjena za punjenje jastuka) takodjer stavljena u vise vreca od krompira radi boljeg rasporedjivanja. Gore na sve to je isao sloj vreca za krompir i na kraju a vidi se na slici fina gaza koja odnah na vrhu filtera skupla prljavstinu i alge a lako se vadi pa je mogu cesto prati i cistiti. I to je to..
Sada me samo pati sto je kanta dosta vislja od jezera pa tako i izlaz vode i neznam kako da to izvedem da se sljeva u jezerce.
S tim da imam jos jednu pumpu i filter (onaj crni na slikama) i misli da ce to biti sasvim dobra filtracija za jezerce jer u manje od sat vremena izmjeni kompletnu vodu u jezercetu. Na tom kupovnom ima lampa pa na ovom nisam imala potrebe ju stavljati.

Offline max-max

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Ožujak 15, 2015, 16:50:03 poslijepodne »
Živjeli fizikalci  :D:klap: :klap:

Offline melek

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #48 u: Ožujak 15, 2015, 17:05:45 poslijepodne »
Sada me samo pati sto je kanta dosta vislja od jezera pa tako i izlaz vode i neznam kako da to izvedem da se sljeva u jezerce.

ukopajte  ga  :lud:
Umovi su poput padobrana - ne služe ničemu ako nisu otvoreni.

Offline royalblue

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Sisak
  • Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
« Odgovori #49 u: Ožujak 15, 2015, 17:15:04 poslijepodne »
ja bi kantu ukopala u zemlju što više i onda dobro zakamuflirala. navezla bi okolo zemlje, napravila brdo,  ukopala jednu posudu u koju bi mi se skupljala voda koja bi mi poslužila za početak vodopada. iz cijevi bi se voda slijevala u tu posudu i onda iz te posude u prvom mlazu van na slijedeću kaskadu koje bi složila slično kao na ovim slikama dolje ( skinute sa neta). da bi lakše povezala kaskade i naravno da nema gubitka vode sve povezeš folijom....nešto slično sad imam a ovo s folijom olakšava stvar puno jer možeš oblikovati kako želiš i usmjeravati vodu. kod proširenja jezera planiram dodatno proširiti vodopad tako da ću ponovo raditi po tom principu  :)