Kolovoz 15, 2025, 19:45:47 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Malawi 200l  (Posjeta: 22552 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline vidopulos

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
Odg: Malawi 200l
« Odgovori #25 u: Siječanj 06, 2015, 15:14:13 poslijepodne »
onda cu si nabaviti ancije kakve i ti imas. imas preporuku od koga :)

Offline antun007

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
« Odgovori #26 u: Siječanj 06, 2015, 15:20:31 poslijepodne »
Moze u poruke da ne reklamiramo :D

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #27 u: Siječanj 06, 2015, 15:34:27 poslijepodne »
Mislim da imas previse svjetla, barem na slikama tako djeluje.

Par ledica, ali stvarno par....bi bilo i vise nego dovoljno, ja mislim (mozda cu reci i glupost), ali...takav akvarij, vise od 3-4 ledice, 15000-2000K (ili 3 1000K + 3 plave)....vise svjetla ne treba.

Najljepsi efekat i je kad svjetlo u snopovima "probija" vodu, mjestimicno, dakle imas tamna mjesta, imas osvjetljenija, jace, manje.... ta igra sjena i mreskanja vode i svjetlost koja se probija....najljepse se docara upravo u ovom tipu akvarija, s mbunama. (jasno, moze bilo gdje uostalom, ali..)

a i ribe najljepse boje imaju upravo pod "slabijim" svjetlom, przenje jarkim svjetom im nista ne znaci. a ni tebi.

evo tri slike, da ti mozda malo prikazu o cemu pricam. nazalost, niti jedan od ta tri akvarija nije vise u funkciji, ali....

prva, a ujedno i najbolja slika je od bajice akvarij, pa si pogledaj u njegovoj temi koliko je ledica na kojoj velicini akvarija.
druga i treca su moje, eksperimenti sa plavim lampama, jos uvijek prejako svjetlo, ali opet daleko oku ugodnije nego ovo bljestavilo.

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Siječanj 06, 2015, 15:37:23 poslijepodne »
hvala na savjetu i jako lijepo izgledaju akvariji na slikama! Znam da przi svjetlo ali przit ce dok mi ne dodu dimmeri sa ebaya. Dimat ce se plavo svjetlo, bijelo sa lijeve i desne strane te posebno bijela u srediti. Tako cu moc stvoriti efekt da je u sredini jace svjetlo dok je na rubovima slabije. Nisam mogao docekti dimmere pa sam sada upalio svjetlo :)

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Siječanj 06, 2015, 16:26:11 poslijepodne »
ok, ti imas plan i viziju, ja sam samo predlozio, odnosno primjetio da je ovo ovako ipak malo prejako za moj ukus.

ali o ukusima se ne raspravlja. bas me zanima kad ti stignu dimeri kako si to zamislio i kako ce izgledati  :up:

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Siječanj 06, 2015, 19:17:11 poslijepodne »
ok, ti imas plan i viziju, ja sam samo predlozio, odnosno primjetio da je ovo ovako ipak malo prejako za moj ukus.

ali o ukusima se ne raspravlja. bas me zanima kad ti stignu dimeri kako si to zamislio i kako ce izgledati  :up:
100 ljudi 100 cudi :)
Ma trebalo bi u sredini biti svjetlije a na krajevima tamnije.  Ni sam ne znam kako ce sve to izgledati.  Vidjet cemo :)

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Siječanj 08, 2015, 12:02:21 poslijepodne »

Evo stigli mi dimmeri i sada je puno ugodnije oku i mogu se igrati koliko me god volja :)

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Siječanj 11, 2015, 02:39:09 prijepodne »
Evo malo boljih slika

Offline Miroslav Pešut

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #33 u: Siječanj 11, 2015, 13:33:52 poslijepodne »
Nisam baš nešto kompatabilan za stručni komentar, ali ove zadnje slike mi izgledaju super, najbliže onom što bi ja htio...

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Siječanj 11, 2015, 16:55:15 poslijepodne »
Nisam baš nešto kompatabilan za stručni komentar, ali ove zadnje slike mi izgledaju super, najbliže onom što bi ja htio...
Hvala! :)
Imam i nakupinu prašine na površini vode. Kako da to najbolje maknem? Sa papirnatim ručnicima?

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Siječanj 11, 2015, 17:07:42 poslijepodne »
mreskanjem povrsine....

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Siječanj 11, 2015, 17:09:22 poslijepodne »
mreskanjem povrsine....
Kao sto se vidi na slici voda se jako mreska ali nista :(

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Siječanj 12, 2015, 14:32:41 poslijepodne »
SUmnjam da je to prasina, prije ce ti to biti onaj visak nutrijenata u vodi, koji se manifestira tim "filmom" na povrsini.

Ako nemas namjesteno da filter razbija to po povrsini vode (ili stream pumpa(e) ), mozda neki surface skimmer nastavak koji bi dio vode kupio i s povrsine i vodio u filter, onda tu ne mozes puno napraviti, kupljenje toga bilo cime je zamorno.

Ili cekaj, prodje to samo od sebe prije ili kasnije.

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Siječanj 13, 2015, 12:43:44 poslijepodne »

SUmnjam da je to prasina, prije ce ti to biti onaj visak nutrijenata u vodi, koji se manifestira tim "filmom" na povrsini.

Ako nemas namjesteno da filter razbija to po povrsini vode (ili stream pumpa(e) ), mozda neki surface skimmer nastavak koji bi dio vode kupio i s povrsine i vodio u filter, onda tu ne mozes puno napraviti, kupljenje toga bilo cime je zamorno.

Ili cekaj, prodje to samo od sebe prije ili kasnije.

evo cim sam ubacio pumpu za zrak koja dobro razbija povrsinu sve je nestalo :)

Sent from my iPad using Tapatalk

Offline igor8

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
« Odgovori #39 u: Siječanj 13, 2015, 12:53:23 poslijepodne »
samo sve pusti svojim tokom, u fazi cikliranja dešavaju se svakave promjene, od prašine na površini vode do masne/uljaste površine, ali sve će se s vremenom stabilizirati.
Svakih 3-4 dana ubaci malo hrane čisto da trune i da imaju što jesti bakterije, jako malo 2-3listića/granulice.

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Siječanj 13, 2015, 12:57:50 poslijepodne »
samo sve pusti svojim tokom, u fazi cikliranja dešavaju se svakave promjene, od prašine na površini vode do masne/uljaste površine, ali sve će se s vremenom stabilizirati.
Svakih 3-4 dana ubaci malo hrane čisto da trune i da imaju što jesti bakterije, jako malo 2-3listića/granulice.
Nemam listice ali imam tabletice za ribe dna.  Moze i to, jel?
I pojava algi je isto normalna jel? Jer mi se danas pojavila veca kolicina algi na biljkama. 
Zasad je amonijak blizu nuli a nitriti su oko 40 ppm.
Evo slika.  Alge su dugacke i koncaste ali sve su bijele boje

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #41 u: Siječanj 13, 2015, 13:02:25 poslijepodne »
I pojava algi je isto normalna jel? Jer mi se danas pojavila veca kolicina algi na biljkama. 
alge su najnormalnija pojava i imat ćeš ih uviejk samo pitanje kakvoj vrsti alge će pasati u tvojem tanku.
Sve pusti ništa ne diraj, neka samo vrti, ne bi bacao tabletice nikakave, ako nabaviš listiće, baci listić dva ako nema nema veze pusti ovako, ima dovoljno hrane za bakterije. Cikliraj sad 3-4 tjedna i onda 2-3 dana prije nego idu ribe unutra promjeni 30% vode.
Filter ako budeš čistio, čisti uvijek u akvarijskoj vodi, nikad ne pod pipovačom jer klor ubije sve bakterije koje se sada stvaraju.
Uglavnom to je to, tank izgleda super, sad još odmaraj par tjedana dok ne dodu ribe! ;)

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Siječanj 13, 2015, 13:08:14 poslijepodne »

alge su najnormalnija pojava i imat ćeš ih uviejk samo pitanje kakvoj vrsti alge će pasati u tvojem tanku.
Sve pusti ništa ne diraj, neka samo vrti, ne bi bacao tabletice nikakave, ako nabaviš listiće, baci listić dva ako nema nema veze pusti ovako, ima dovoljno hrane za bakterije. Cikliraj sad 3-4 tjedna i onda 2-3 dana prije nego idu ribe unutra promjeni 30% vode.
Filter ako budeš čistio, čisti uvijek u akvarijskoj vodi, nikad ne pod pipovačom jer klor ubije sve bakterije koje se sada stvaraju.
Uglavnom to je to, tank izgleda super, sad još odmaraj par tjedana dok ne dodu ribe! ;)
uff ko ce cekat da dodu ribe. Ja sam mislio ciklati 3 tjedna prije nego sto ubacim ribe. U vodu ubacujem Easy lifea aqua start ( ili kkako se vec zove preparat). Dakle jos 2 tjednna

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #43 u: Siječanj 13, 2015, 13:13:40 poslijepodne »
Ja sam u zivotu zaciklirao i pokrenuo 100-njak akvarija i nikad u ni jedan nisam stavljao nikakve "kemije".
Ja nisam jer mislim da nije potrebno, da ono što nastane prirodnim putem je prava stvar a sve ostalo tko zna  ;)
Ljudi stavljaju ffm, malawi soli, bakterije...najbitnije su redovne promjene vode. Toga se drži i imat ćeš sretne i vesele ribe!

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #44 u: Siječanj 13, 2015, 13:15:39 poslijepodne »
odlicno! Ma ja sam koristio ovu kemiju jer mi je ostala od jednog starog akvarija a i nestrpljiv sam kao i svatko tko ciklira akvarij :)
Koliko cesto da mijenjam vodu u fazi cikliranja i koliko?

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #45 u: Siječanj 13, 2015, 13:18:20 poslijepodne »
odlicno! Ma ja sam koristio ovu kemiju jer mi je ostala od jednog starog akvarija a i nestrpljiv sam kao i svatko tko ciklira akvarij :)
Koliko cesto da mijenjam vodu u fazi cikliranja i koliko?

U fazi cikliranja ne mjenaš vodu, promjeni kako sam napisao 30% vode 2-3 dana prije nego ćeš stavljati ribe.
I onda nakon toga najbolje savakih 7-10 dana mjenjati 20-30% vode, uključujući usisavanje dna ako ima drekeca po dnu.
Vodu direkt iz pipe sipaš u akvarij, još ako imaš regulator topline vode, savršeno, i uvijek stavi za stupanj - dva hladniju vodu nego što je u akvariju, nikad ne topliju.

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #46 u: Siječanj 16, 2015, 10:32:31 prijepodne »
I prvi stanovnici su tu.  3 albino ancistrusa.  Zasad uzivaju :)
Sto se akvarija tice sve je uredu.  Nitrati se snizuju.  Algi skoro pa da nema. 

Offline antun007

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Siječanj 19, 2015, 21:08:52 poslijepodne »
Albino ancistrusi najbolji :D sve izgleda super

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #48 u: Siječanj 20, 2015, 18:02:55 poslijepodne »

Albino ancistrusi najbolji :D sve izgleda super
To si mi ti dao ideju! jako mi se svidaju

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #49 u: Siječanj 24, 2015, 17:58:06 poslijepodne »
Stigle ribe :)  evo par slikica zasad.  Bit ce bopjih lada malo vremena izdvojim za slikanje.  Sada samo uzivam i gledam :)  hvala kolegi igoru na ribama :)