..da bilo bi dobro da je mehanička filtracija odvojena od biološke,..
..moraš uzeti u obzir i preljev iz prve kante u drugu u slučaju zaštopavanja medija, možda čak i bolje nazad u jezero da ti nečistoće neidu u bio medij..
..ja sam četke nabavio u ofertisimi i to one za paučinu, kad se odmotaju duge su 50cm a široke 10cm... one trebaju biti prve na udaru iako možda ovako postavljene neće odrađivati 100% posao... no u tipu filtera koji si nacrtala teško ih je drukčije i postaviti odnosno izolirati...
..što se tiče spužvica za suđe, mislim da nisu najsretniji odabir, prvenstveno zbog svoje gustoće ..
..mišljenja sam da ti zeolit uopće netreba u filteru za ribnjak…
..kamen osobno nebih koristio, jest da je najjeftiniji no za određenu filtracionu površinu ga treba puno što prilično povećava težinu a i otežava kvalitetno čišćenje... s vremenom se će se štopati a voda će tražiti najmanji otpor za prolaz...
.. u postu " Molim vas za mišljenje oko izgradnje biofiltera " sam stavio orjentacioni izračun koliko narezane cijevi od struje treba, pa da se ne ponavljam...
..druga bačva kao biofilter bi bilo dobo da je medij aeriran odnosno da se plutajući medij stalno kreće a prisustvo dodatno unešenog kisika u vodu će dušičnim bakterijama biti od velike koristi obzirom da ga one sagorjevaju pri razgradnji amonijaka... malo proguglaj i pogledaj koji video na temu "moving bed filter" sve će ti biti jasno ,
..eto opet ja nadrobio