Srpanj 18, 2025, 15:43:01 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Biljni akvarij - par pitanja  (Posjeta: 2008 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ruki

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
Biljni akvarij - par pitanja
« Odgovori #25 u: Svibanj 26, 2006, 08:05:00 prijepodne »
Ja sam to drukcije skuzio, ja sam mislio da je ovaj dolje bas samo za brzorastucu gamad, bez ikakvog akvaskejpa, iceg.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Leoo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #26 u: Svibanj 26, 2006, 09:07:00 prijepodne »

Podni filter je moguć kao opcija, ali nije obavezan, točnije mislio sam stavit ploče, ali ih na spojit na pumpu nego da to bude prostor za baterije. Akvarij bi bio kako Ruki kaže bez akvaskejpa.

Tuljan kaže da treba biti puno korjenja, koje biljke stavit? Akvarij je otvoren, pa sam mislio staviti neko bilje koje raste izvan vode. Dal da stavim samo visoko bilje ili da stavim i nisko? U akvariju bi bile i kozice pa sam mislio stavit i mahovinu.
Donja Dubrava...

Bolje biti malo glup, nego malo pametan!

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #27 u: Svibanj 26, 2006, 11:28:00 prijepodne »
Ako sam shvatio sump je pregrađen?
Ako je tako ja bi složio na slijedeči način: dovod vode iz glavnog akvarija u taj pregrađeni dio koji je klasični biološki filter. Njega napuni sa što više keramike i možda samo tanku spužvu na vrhu da makneš krupnu nečistoču (neznam kak je riješeno valjda ne postoji opasnost da se sve skupa začepi i izlije van). Voda jednom kad prođe kroz to če biti oslobođena NH3/NH4 i NO2 i ostaje samo NH3. U drugom dijelu možeš napraviti klasični biljni akvari s kojim god te biljem volja, ako če stizati puno NH3 uzmi brzorastuče bilje a ako ne što got te volja. Podne ploče nisu mjesto za rast mikroorganizama (mislim rastu oni po njima ali im je iskoristiva površina mala). Kao podlogu složi zemlju i preko nje pijesak (6 cm zemlje 4 pijeska ili tako nekako).
ZAGREB-SESV. KRALJEVEC/HRVATSKA

Offline Leoo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #28 u: Svibanj 26, 2006, 12:30:00 poslijepodne »
Hvala. Ovo s pregradama je upravo tako kako si rekao i ne postoji opasnost od preljevanja.
Donja Dubrava...

Bolje biti malo glup, nego malo pametan!