Dimenzije: 36x20x32 (dxvxš) ~ 20tak litara, rađen u AquaTerri
Filtracija: Wave Niagara hang-on filter 190 (190l/h), SunSun unutarnji filter (200l/h)
Rasvjeta: eBay LED overtank za nano ~ 8h dnevno
Podloga: crni kvarcni šljunak, nema hranjive podloge
Grijač: Wave 50w ~ 23-24°C
Kemija: Seachem Purigen u filteru, gnojenje ništa
Flora: Anubias barteri var. petite, Anubias barteri var. nana, Fissidens fontanus, Taxiphyllum alternans
Fauna: Red cherry i wild kozice, Poecilia wingei
Akvarij je startan na početku 7. mjeseca. Ideja je bila staviti u njega nezahtjevno bilje tako da nema puno tj. uopće posla oko kemije i sl. Panjevi su bili kod mene neko vrijeme u prošlim postavima, kamenje je sve pronađeno usput, tako da je tank skroz budget friendly. Zasad sve raste fino i bez problema, jedino F. fontanus malo kilavi, vjerojatno zbog nedostatka gnojenja, pa ako bude počeo propadati, ići će van – ionako ga nema puno. Zamjene vode su jednom tjedno oko 30-40%, uz usisavanje podloge – kojom nisam baš zadovoljna, šljunak je na mjestima pobijelio s vremenom, pa je u planu na njega gore nadosipati još nešto tamnije i malo kvalitetnije, usput da odmah malo napravim pad od ovih prednjih panjeva prema početku stakla. Što se tiče samog hardscapea, malo je promijenjen od početnog postava, no mislim da je to to što se tiče dodavanja kamenja/panjeva. Drugi tjedan mi stiže nešto Anubiasa, pa ću njima popuniti ove rupe lijevo i u sredini, da usput malo ublažim pogled na kamenje. Planiram i dodati još nešto mahovine naprijed na podlogu ispred panjeva. Kozice su u postavu od početka, endleri su došli tek nedavno. Kozica je oko 20tak, endlera je 6.
Fotke tanka –
10.07.

26.10.

Kozice (endleri su još uvijek prebrzi za moj fotić

) –