pozdrav
prije nego što išta' kreneš' raditi probaj još' jednom poslati super makro sliku da sam 100% ziher.... i onda očekujem tvoje mišljenje kaj ti misliš ????
kao što si dobro primjetio
jedno oko mu je naborano odn' ima upalu oka'
nakon nekog vremena vidjet češ' da mu je zjenica na jednom sve "uža" i da ti baš' ovo ljevo oko izgleda čudno.....
znaći ima upalu oka i to je po mojoj procjeni sigurno....
e sad to je bad ali obično nije fatalno.
pa fino u apoteku i kupi kapi za oči ((imaš' nekoliko proizvođaća)) znači za ljudsku upotrebu.... i svaki dan mu "kapaj" to oko dva - tri puta.
pa da ti napišem neke detalje;
priprema;
-štapići za uha.
-čista mlaka voda ili kamilica (preporučam)
-malo vate
primjena;
uzmi ručnik ili kuhinjsku krpu uhvati kameleona "unutra" onda pažljivo samo s tog oka skini krpu i gušterova koža ti je vidjet češ' ko' inpregnirana i sve što kapne ((to zbog površinske napetosti vode)) sklizne s kože.
pa onda uzmeš' štapić za uha i namoćiš' u kamilicu te pokušaj ovaj preostali dio okretanjem tog vlažnog štapića izvući van ili s nekom jako full finom pincetom izvući van, no nemoj kopat'
((jako jako pažljivo))
e kad mu izvadiš' ovaj dio od presvlačenja onda čekaj neko vrijeme da otvori oko i zatim mu kapni s onim kapima za oči za ljude ((ne s visokog već čekaš' da ti se napravi kapljica i onda kad otvori samo spusti kapljicu u oko' jako pažljivo))
uglavnom kad uhvatiš' kameleona u početku će biti jako divlji i "ritati" se a kasnije za par sekundi će se full umiriti i onda kreni s postupkom.
pozdrav icek
e sad ovo nikome ne bi svjetovao da radi jel' smatram prilično delikatnim poslom.
no budući da kod nas nema kvalificiranih veterinara to je postupak' u glavnim crtama.
- možeš' si prije toga potegnuti jednu ljutu da ti ruke ne "heklaju"

ma bit će sve uredu.....

glavno da si primjetio
vidiš' kak' je to fascinantno vjerojatno nikad nisi vidio kameleona "mislim imao ga doma i bavio se s njima" a skužio si da nešto ne valja'
to ti je znak' da imaš' crtu za ovaj hobi'

...a ne kad ekipa čeka i kad se gotovo ništa više nemože napraviti.
Edited by: icek