Svibanj 10, 2025, 11:17:57 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Kako izravnati podlogu?  (Posjeta: 1812 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bluedevil

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Kako izravnati podlogu?
« u: Listopad 09, 2014, 12:13:21 poslijepodne »
Akvarij od 60 litara, staklo, stajao je na ormariću. Pa je procurio u jednom trenu. Konačno sam izvadio ribe, bacio ih u staklenu kuglu na dan, te sredio akvarij. A onda sam primijetio da je na ormaru gdje je stajao očito voda dospjela u ivericu odozada, gdje nema furnira, tako da se taj dio napuhnuo. Sad je to suho, čvrsto, ali je i dalje napuhnuto - osjeti se rukom kad se prođe, a i vidi se golim okom. Radi se o "grbi" koja je uzdignuta oko pola cm, recimo, s tim da nije ravnih rubova nego je kao brežuljak, kao da je ispod nekakva tenis-loptica recimo - samo što je na najvišem dijelu, velim, izbočeno oko pola cm, a onda se prema rubovima ta izbočina spušta.

Nemam nigdje u stanu drugo mjesto za staviti akvarij, a na tom ormariću, iako je veći od akvarija, nemam mogućnosti zaobići tu grbu jer se nalazi na sredini (gledajući uzdužno). I sad pitanje - kako to da sredim, kako da kompenziram? Ne mogu staviti akvarij na to, jer će sigurno početi puštati vrlo brzo, ako i ne pukne od te razlike u visini. Mislio sam kupiti stiropor, no nisam siguran kako bi on to anulirao - bojim se da bi i uz stiropor svejedno ta izbočina bila na tom uglu.

Morao bih to danas srediti, ribe su od jučer u 15h u toj kugli, i ne mogu ih više tamo držati, a ne znam što da napravim s tim...

Please help!

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
Odg: Kako izravnati podlogu?
« Odgovori #1 u: Listopad 09, 2014, 14:09:12 poslijepodne »
Ma slobodno stavi stiropor trebao bi on to kompenzirati ili uzmi pa tu na tom mjestu malo udubi stiropor i ako previše udubiš nebi trebalo biti nikakvih problema da i ne legn akvarij cijelom površinom jer tih nekoliko cm2 ne može izazvati pucanje akvarija.
Možeš čak cijelu tu dužinu ostaviti bez stiropora i neće mu biti ništa, eto baš smo sad na akteru negdje stavljali tri komada stiropora pa je između njih ostalo praznog prostora i ništa se nije desilo.

Offline Bluedevil

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Odg: Kako izravnati podlogu?
« Odgovori #2 u: Listopad 09, 2014, 14:17:17 poslijepodne »
Hvala!