I tako ja krenuo jucer zamijeniti smjesu i posto nisam mogao do neta radio sam po sjecanju na e&d recept....
Dakle.. secera do oznake u reaktoru, 2 male zlice kvasca i zlicica sode..
Posto sam kupio vrelko od 10g (2 zlicice za kavu imaju 10g) ja usipao to sve .. i cim sam krenuo vidio da je to previse kvasca... al ponukan losom reakcijom obicnog suhog kvasca.. mislio to je valjda to.,. ak su rekli 2 zlice onda dvije zlice.. i ja to sve usipam.. pomolim se neptunu i ostavim u akvariju.. odem pogledati izgubljene na novoj i vratim se... SOKIRAN!!!!

voda mutna ko kopacki rit u magli... ne vidim skalara 1cm od stakla.. mjehurici lete van ko coca cola promuckana... nakon sto sam dosao k sebi, brzo pretocio 15l vode ( od toga 10l kisnice i 5 l mijesane, nisam imao vise, a nadam se da nece bit sranja s pH).. ubacio pumpu za zrak sa dva izlaza.. oba izlaza spojio na jedan 25cm dugi kamen.. ubacio u "HI" brzinu i ostavio da se zraci... mjehurica ko za tornado... ostavio tako 2 sata.... prebacio pumpicu na normalan rad i ostavio do jutra... i ujutro.. voda se vecinom razbistrila.. nema zrtava i sve je (zasad) ok.. vidit cu kad s evratim s vikenda kak je..
DAKLE... NE RADITE PO SJECANJU.. 3 PUT PROVIJERITE NESTOI PRIJE KORISTENJA... DA NE UCITE NA LOSIM ISKUSTVIMA.....