Kolovoz 02, 2025, 20:47:09 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: ribica je dobila prijateljicu i drugacije se ponasa  (Posjeta: 1159 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline willy

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski  
ribica je dobila prijateljicu i drugacije se ponasa
« u: Rujan 28, 2014, 23:14:24 poslijepodne »
Pozdrav! Nova sam na ovom forumu...i imam pitanje. Imam zlatnu ribicu 7 mjeseci, ima akvarij od 15-20 litara sa filterom i svjetlom i svime sto uz to ide...i bas je zaigrana i vesela, stalno izvodi neke akrobacije, bas se vidi da uziva, i prije para dana sam uzela jos jednu da ima drustvo, da se ima s kim igrat i 'naganjat' po akvariju, ali njegova(Willy se zove) reakcija me zaprepastila, bio je u soku kad sam novu ribicu(Ruby) stavila u akvarij, kao da nije nimalo odusevljen, ta nova ribica je puno manja od njega, otprilike 1/3 njega je...i otkad su skupa on vise ne pliva onako ko inace nego skroz malo, vecinu vremena provodi na dnu akvarija, a mala ribica stalno pliva oko njega kao da bi se druzila. Ne znam jel bi se trebala zabrinuti ili je to normalna reakcija na pridoslicu i naviknut ce se na nju pa ce s vremenom bit zaigran kao prije? Ima li tko slicnih iskustava? Hvala unaprijed :)

Offline Samantha93

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
Odg: ribica je dobila prijateljicu i drugacije se ponasa
« Odgovori #1 u: Rujan 28, 2014, 23:43:59 poslijepodne »
to je premali akvarij za 1 zlatnu a pogotovo za 2... moze biti bilo sta zasto se tako ponasa, vjerojatno neadekvatan prostor i filtracija
clanak o zlatnim ribama: http://www.akvarij.net/index.php/hladnovodne-menuslatkovodnaribe-301/478-carassius-auratus-auratus