Kolovoz 07, 2025, 16:05:30 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: 200l Malawi u pripremi  (Posjeta: 17423 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline matan88

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Odg: 200l Malawi u pripremi
« Odgovori #50 u: Prosinac 28, 2014, 17:16:23 poslijepodne »
 dobar početak  :up:

Offline vidopulos

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #51 u: Prosinac 28, 2014, 18:57:40 poslijepodne »
Super mi je akvarij. Cak mi ovaj kokos super pase! gdje si nabavio ovaj bijeli pijesak? se hvataju alge na njega? Bar sam cuo da se na svijetliji pijesam hvataju alge. Koje su ove zuto-crne ribe? uff koliko pitanja :)

Offline antun007

• Punopravni član
« Odgovori #52 u: Prosinac 28, 2014, 19:53:46 poslijepodne »
Hvala na koplimentima ;)

Vidopulos, kokos sada izgleda dobro zbog toga sto su Čistači skinuli one dlačice pa izgledaju kao kamenje. Bijeli pijesak je nabavljen na jednom stovatistu, trazio sam da velicina pase (cini mi se da je 0,6-0,8 mm) i bio je u papirnatim vrećama tako da nisam znao kakav je dok nisam dosao kuci, ali je dobar. Zasad na njemu nema algi ali se vidi cim se skupi malo prljavštine tako da treba stalno usisavati podloga. Žuto crne ribe su crabro (na eng. ih zovu bumblebees) i inace ih ne preporučaju za ovako male akvarije, zato sto jako brzo rastu, ali su stvarno drukčiji. Ako imas žute ribe u akv npr žute lab ili johanni (kao ja) cesto znaju crabri izgubiti te Šare kako bi se prilagodile. Nesto kao kameleon ;) samo pitaj sto te zanim, mogu jos slika postaviti

Evo tu ih malo bolje vidis i pijesak se vidi :)

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #53 u: Prosinac 28, 2014, 21:45:09 poslijepodne »
meni kokos svugdje dobro dode bez obzira  na biotip :) kokos kokos i jos jedan kokos. Ja taman slazem svoj ciklidni i velicine je tvog akvarija pa bolje da ne uzmem crabro makar su jako zanimljive :) Sto se tice pjeska budem uzeo ipak malo tamniji, neke krem boje.
Hvala na info i radujem se novim fotkama!

Offline antun007

• Punopravni član
« Odgovori #54 u: Prosinac 28, 2014, 23:04:31 poslijepodne »
Pa ja ti mogu reći da za crabro stvarno nisam požalio sto sam uzeo. Imaju drukcije ponašanje, primijetio sam da vole stajati u mjestu bez ikakvih kretnji savršeno mirno kao da lebde u zraku. :) jako zanimljive ribe sve u svemu. Koliko riba razmišljaš? Imaš li temu na ovom forumu? Ako imas daj link :D sto se tiče pijeska, ako imas mogucnosti tj ako si u nekom većem gradu, mozes birati, ali meni nije bilo tako, jedva sam nasao granulaciju pravu pa mi boja nije bila niti važna. A ovdje cu ti odmah napomenuti da je granulaciju jako važna, najbolja je od 0.6-0.8 mm, zbog toga sto stvarno neprestano gutaju taj pijesak i pljuju ga van. Znaci neprestano, tako ciste škrge ako se dobro sjecam da sam negdje procitao. Presitan pijesak ce ti se sleci i pretvoriti u mulj pa nece to moci, a nece moci ni ako bude preveliki, pa bi ti moglo doci do problema sa zdravljem riba. :)

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #55 u: Prosinac 28, 2014, 23:26:54 poslijepodne »

Pa ja ti mogu reći da za crabro stvarno nisam požalio sto sam uzeo. Imaju drukcije ponašanje, primijetio sam da vole stajati u mjestu bez ikakvih kretnji savršeno mirno kao da lebde u zraku. :) jako zanimljive ribe sve u svemu. Koliko riba razmišljaš? Imaš li temu na ovom forumu? Ako imas daj link :D sto se tiče pijeska, ako imas mogucnosti tj ako si u nekom većem gradu, mozes birati, ali meni nije bilo tako, jedva sam nasao granulaciju pravu pa mi boja nije bila niti važna. A ovdje cu ti odmah napomenuti da je granulaciju jako važna, najbolja je od 0.6-0.8 mm, zbog toga sto stvarno neprestano gutaju taj pijesak i pljuju ga van. Znaci neprestano, tako ciste škrge ako se dobro sjecam da sam negdje procitao. Presitan pijesak ce ti se sleci i pretvoriti u mulj pa nece to moci, a nece moci ni ako bude preveliki, pa bi ti moglo doci do problema sa zdravljem riba. :)

Bijele i zute carleuse, red zebra estherae, eleongatus chewere i kingsize :)
Hvala ti na info za granulaciju. Budem pripazio :)

Offline antun007

• Punopravni član
« Odgovori #56 u: Prosinac 29, 2014, 12:56:16 poslijepodne »
Jesi razmišljao mozda umjesto bijelih careleusa staviti pearlmutt? Mislim da si ti žuti i albino caeruleusi dosta slični, a pearlmutti su ti biserno bijeli mužjaci a ženke s crnim crtama daju plavi odsjaj i imaju nijanse žute. Samo prijedlog :D

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #57 u: Prosinac 29, 2014, 13:05:11 poslijepodne »
Zanimljiv prijedlog. Lijepe su ribe  Nisu ovo albino ako sam dobro shvatio.  Caeruleusi nkali koje bi uzeo su bijeli sa crnom lednom perajom i crnim okomitim crtama tako da nisu bas slicni.  Oblik tijela je,  ali farba nije :) iskusniji clanovi foruma bi mozda mogli bolje opisati :) a i sve ribe cu uzeti od Igora pa mi je bolje da uzmem sve iz provjerenog uzgajivaca,  a i ima sve vrste koje me zanimaju :) sve muhe jednim udarcem.

Offline antun007

• Punopravni član
« Odgovori #58 u: Siječanj 01, 2015, 22:10:48 poslijepodne »
Cini se da cu imati prvi pomladak otkako je startan akvarij. Koliko ja mogu zaključiti trenutno drži pomladak u ustima i ne jede. Evo par slika da vidite o cemu se radi :) .

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #59 u: Siječanj 01, 2015, 22:43:45 poslijepodne »
Cestitam :)

Offline antun007

• Punopravni član
« Odgovori #60 u: Siječanj 02, 2015, 20:27:18 poslijepodne »

Evo o ovome sam ti govorio. Znaci ovo je ista riba crabro u periodu od 3 min ili cak manje. Mozda su slike malo mutne zato sto su naknadno jos zumiranje ali vidis koja je to promjena u boji koja je praktički vidljiva golim okom ;)

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #61 u: Siječanj 03, 2015, 17:23:34 poslijepodne »

Evo o ovome sam ti govorio. Znaci ovo je ista riba crabro u periodu od 3 min ili cak manje. Mozda su slike malo mutne zato sto su naknadno jos zumiranje ali vidis koja je to promjena u boji koja je praktički vidljiva golim okom ;)
Nevjerojatno! Prije nego sto sam procitao tekst sam gledao slike i mislio sam da su to dvije razlicite ribe :D

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #62 u: Siječanj 03, 2015, 22:00:53 poslijepodne »

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #63 u: Siječanj 11, 2015, 17:23:47 poslijepodne »

Offline antun007

• Punopravni član
« Odgovori #64 u: Siječanj 19, 2015, 21:18:29 poslijepodne »

Prvi pomladak u mom akvariju :) opstalo je samo tri malca koji se zasad dobro drže.

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #65 u: Siječanj 22, 2015, 13:19:22 poslijepodne »
Kako napreduju?

Offline antun007

• Punopravni član
« Odgovori #66 u: Siječanj 22, 2015, 20:24:45 poslijepodne »
Za sada su super, kad ih je izbacila jos su imali onu vrećicu na trbuhu, sada je ona sve manja i manja, pokušavam ih hraniti svaki dan s izmrvljenim listićima ali se cini da jos nisu zainteresirani, samo ih ponekad vidim kako hvataju u vodi sve sto prođe pored njih. Izgledaju dobro, imaju vec šare na tijelu i rastu. Nadam se da ce sve biti u redu posto mi je prvi put :)

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #67 u: Siječanj 22, 2015, 21:43:49 poslijepodne »
Za sada su super, kad ih je izbacila jos su imali onu vrećicu na trbuhu, sada je ona sve manja i manja, pokušavam ih hraniti svaki dan s izmrvljenim listićima ali se cini da jos nisu zainteresirani, samo ih ponekad vidim kako hvataju u vodi sve sto prođe pored njih. Izgledaju dobro, imaju vec šare na tijelu i rastu. Nadam se da ce sve biti u redu posto mi je prvi put :)
Sretno! :)

Offline igor8

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
« Odgovori #68 u: Siječanj 23, 2015, 08:05:21 prijepodne »
Ribe s zumanjčanom vrecicom se ne hrane dok se vrećica skroz ne povuće!
Kad se skroz povuce, hraniti ih u minimalnim količinama, jer ako ti bude hrana ostajala i trunula ubit ćeš ih nitratima.

Offline antun007

• Punopravni član
« Odgovori #69 u: Siječanj 23, 2015, 23:06:39 poslijepodne »
Malci su u mrijestilici u glavnom akvariju pa sam mislio da to malo hrane i da istrune ne moze imati neki utjecaj na kvalitetu vode, a i davao sam im jako malo. Danas sam primijetio da prvi put jedu :)

Offline antun007

• Punopravni član
« Odgovori #70 u: Veljača 10, 2015, 14:35:36 poslijepodne »

Offline antun007

• Punopravni član
« Odgovori #71 u: Veljača 10, 2015, 14:36:41 poslijepodne »
Nove slike, slikano na brzinu pa nisu bistre, ali se dobije dojam kako je u akvariju :)

Offline NeonAqua13

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 25
« Odgovori #72 u: Veljača 10, 2015, 14:54:04 poslijepodne »
Lijepo izgleda, samo zašto je kokos u akv ? Da imaju više mjesta za skrivanje / za ancistruse ? Malo bode u oči pa zato pitam  :)
Može popis riba i kolko komada ima ? Ribe izgledaju odlično  :klap:

Offline antun007

• Punopravni član
200l Malawi u pripremi
« Odgovori #73 u: Veljača 10, 2015, 16:06:00 poslijepodne »
Hvala :) kokos sam prvenstveno stavio da bi se ribe skrivale u njemu, ali vidim da ih bas ne zanima. Ali ancistrusi svo vrijeme dok je svjetlo upaljeno budu u kokosu. Mozda ih eventualno zamijenim nekim kamenjem ali ne zelim zbog ancistrusa.
S vremenom sam se naviknuo na njih i ne smetaju mi toliko :)

Od riba imam mpanga, pearlmutt, hongi, crabro i johanni. Svih ima po 6-7 i cini mi se da je omjer mužjaka i ženki 2:4 kod skoro svih vrsta. Nisam primijetio puno nasilja, samo je jedno vrijeme, nakon sto sam izvadio svo kamenje da bi uhvatio ženku i vratio svo kamenje, bila jedna žešća borba između mužjaka pearlmutt i johanni, najvjerojatnije zato sto nije bilo sve tocno vraćeno kako je bilo. Također cesto vidim da nekim od manjih riba fali komad peraje ili nesto slicno, ali promjene vode to srede :)
« Zadnja izmjena: Veljača 10, 2015, 16:09:43 poslijepodne od antun007 »

Offline vidopulos

• Punopravni član
« Odgovori #74 u: Veljača 16, 2015, 15:30:30 poslijepodne »
Di su malci? :)  meni je jedna mpanga sada noseca ali to joj je prvi mrijest pa vjerojatno nece uspjeti :)