evo gledam to za protok, 2200 gph je oko 10 000 litara po satu, to kod mene nebi radilo mozda da imam izlaz na dnu bacve, onda pritisak vode da ga tjera van... a meni je u gornjem dijelu bureta izlaz... s time da mi je nivo vode nekih 15 cm iznad izlaza, a imam 2 cijevi od 1 1/2 cola tako da mi je i to mozda malo malo, jer na svim tim pumpama nigdje nepise koliki pritisak nabijaju.. jer recimo meni je sada crijevo od 1 cola, a mogu ja staviti i od pola cola na pumpu samo onda ce biti veci pritisak... i recimo da stavim isto izlaz od pola cola, ono nikakav medij samo cijev, vjerojatno uvjeren sam 100% da bi mi se bure prelilo, e sada da je visoko bure nekih 30 metara onda bi bilo moguce da bi izlazilo koliko uđe vode... uglavnom visa matematika, fizika itd....
a sol, ma mislio sam za preventivu da stavim, i malo vodu da sredim, kupke neradim bas, nisam imao problema sa bolestima za sada da ne ureknem... ali me zanimalo da ubacim, da malo te alge i sve potamanim kako bi se reklo....
e da jos jedno pitanje, jel ubacujete tu slanu vodu dok su ribice u jezeru ili ih vadite, jer ja stavljam inace dok jezero prazno.... razmisljao sam da lagano sipam u filter da se izmjesa, ali problem mi je sto voda iz filtera ide u potok, a tamo vec stavio irise , lotose.....