Nzm baš za multiće...nisu oni za takve zajedničke akvarijume...neće moći da formiraju koloniju jer će leleupiji brstiti malce. U više navrata se na forumu dokazalo da u zajedničkim akvarijumima teško opstaju,mnogo je bolje uzeti akvarijum od 50-60-70l i ubaciti brdo školjki i njih. Umesto njih možeš ubaciti neke školjkaše koji žive u parovima.
Na zalost.....vjerojatno nije pravilo....ali kod mene sve suprotno(i zbog toga sam zivcan!)...multici se kote ko ludi...a, leleupiji nista..a, imam ih 10-ak u akvariju...multici su (gade mi se
) u stvari gazde akvarija. Cak ni Calvusi se ne mogu spustiti ni blizu skoljkama...za popizditi...
Vjerojatno nije pravilo...ali, eto...na zalost kod mene je tako...i, bas sam zivcan zbog toga....
Ja sam u prvom mesecu ove godine ubacio 7x multija,6x gombija i 2 mlada leleupija u 60l. Multiji su imali preko 20 kućica i tri mresta do sedmog meseca,a svaki mrest je brojao oko 10kom. Leleupi bi ih sve pojeo u roku od nedelju dana. Onda sam izbacio leleupije pre mesec i po dana i mesto njih ubacio C. Leptosoma Utinta 5x. Tada su se multiji opet izmrestili,bilo je 10tak malih,i za par nedelja nema nijednog

Vrv je malo 7 multija na 32 kućice,pa ne mogu da ih brane...
Delbi,koliki je tvoj akvarijum,koliko imaš odraslih multija (znači preko 1,5-2cm npr) i koliko imaš kućica puževa?
Ako ne želiš da spamujemo temu,može odgovor na PP.
Nzm što ti smetaju multiji,meni su oni sjajni...oćeš da se menjamo?