Na 100 l vode, 10 ml Profita podjeljeno na 3 puta svaki drugi dan. Dakle oko 3,3 ml svaki drugi dan (1., 3. i 5.). Kreni sa 2 ml Nitra i 2 ml Fosfa na 100 l vode svaki drugi dan (2., 4., i 6.) kad ne dodaješ Profito pa ćeš vidjeti kako se stvari odvijaju. 7. dan ne dodaješ ništa nego mijenjaš dio vode a dan poslije krećeš iz početka. Profito i Carbo se dodaju kad je svjetlo ugašeno (najbolje ujutro) a ostalo kad hoćeš. Kako su meni objasnili ljudi ovdje s foruma koji kemiju kuže bolje od mene, dodavanjem isti dan nećeš napraviti ništa korisno. Fosfati nisu dostupni biljkama jer se vežu sa željezom iz Profita u ortofosfate koji su biljkama dostupni tek svojim raspadom opet u željezo i fosfate a za to treba vremena. Ovo vrijedi za Easy Life proizvode jer imaju manjak kelata. Da se odlučiš za diy mix ili Seachem gnojiva npr. mogao bi ubacivati sve odjednom.
Evo, tak je to kod mene funkcioniralo prilično uspješno.
Inače, ja bih radije stavio neku bocu CO2 u pogon nego dodavao Easy Carbo jer se zna dogoditi da skuri neke biljke koje su osjetljive na EC. Meni se to dogodilo. Međutim, ako kod tebe to funkcionira, nastavi ga dodavati i dalje. Naravno ujutro prije paljenja svjetla.