Srpanj 04, 2025, 16:42:47 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: madagaskar geko  (Posjeta: 2453 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mikica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
    • BH akvaristika online
madagaskar geko
« u: Svibanj 11, 2006, 23:47:00 poslijepodne »

vidjela sam tog gekona u shopu ,ali prodavci nikad nemaju dovoljno vremena da objasne covjeku sve kako treba ...moze li neko reci da li je drzanje tog malog vragolana u redu za nekoga ko nikad nije imao nista slicno ni blizu sebe .. interesira me koliko su zahtjevni ,koliko im prostora treba ,kako se ponasaju ko ljubimci ,jesu li frendly i ono naj bitnije ...sta cu ako mi pobjegne iz terarija ??....smijem li ga uhvatiti rukama i sl ??....mozda sam smijesna s pitanjima ,ali to je nesto sto me zaista zanima ... pozd...

Offline kalel

• Punopravni član
madagaskar geko
« Odgovori #1 u: Svibanj 12, 2006, 00:51:00 prijepodne »
ova slika koju si stavila je slika od iceka....tj icekovog grandesa...to je covjek koji ce ti najbolje sve objasniti...ali i krcko njie za bacit   ...di sam stao?a da...ne ne smijes ga dirati nikako jer imalu jako osjetljivu kozu...a sta se tice drzanja kao prvog gustera...pa ako si pazljiva,savjesna iliti...picajzla   ...nebi trebao biti problem..jesu malo tezi za drzanje od ostalih gmazova,ali ako imas sve potrebne izvore(citaj izvore kvalitetne hrane---cvrcaka i fobasa...i da stalni izvor hrane...)...terarij,uva i uvb svijetlo...trebas malo vise istrazivati  i uciti..i jos pricekati savjete iz prve ruke koje ces po mojim procjenama moc dobiti negdje u....ponedeljak dolaze..mm...treznjenje...vracanje u svijesno stanje...2 dana...negdje racunaj cetvrtak...
pozdrav
U.LJ.E.Z-Udruga Ljubitelja Egzotičnih Životinja
zllo nemoj se prebaciti...ali ako zelis ucini to *placljivo lice*

Offline mikica

• Punopravni član
    • BH akvaristika online
madagaskar geko
« Odgovori #2 u: Svibanj 12, 2006, 17:28:00 poslijepodne »
 ipak cu ja sacekati malo s ostvarivanjem mojih zelja ...hm nego ..ima li neki slican guster koji je primjeren jednom pocetniku ??? ne bih da zivo bice gine zbog mog neznanja !  

i plus sto josh razmisljam da iz sarajeva zapalim na AKTER...svasta meni na um pada

pi es : hvala na odgovoru !

Offline st-zero

• Punopravni član
madagaskar geko
« Odgovori #3 u: Svibanj 12, 2006, 19:17:00 poslijepodne »
dodji na akater  

Offline LeeMoon

• Punopravni član
madagaskar geko
« Odgovori #4 u: Svibanj 12, 2006, 22:58:00 poslijepodne »
mikica nece ti uginut ako ces poslusat savijete i ako ces pravilno postupati, kojeg god gustera izaberes morat ces se potruditi da zadovoljis njegove zivotne potrebe, najvaznije da ti hrana bude dostupna cijele godine...nebi smjelo bit problema ako cijeloj stvari pristupis ozbiljno...
pozdrav

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
madagaskar geko
« Odgovori #5 u: Svibanj 13, 2006, 00:26:00 prijepodne »
a cujes profesor o'guster ti je na akteru... pa ti promisli oces doc...
Split / Hrvatska

Offline icek

• Punopravni član
    • http://free-zg.htnet.hr/gusteri/
madagaskar geko
« Odgovori #6 u: Svibanj 18, 2006, 09:22:00 prijepodne »

pozdrav

to je Phelsuma M Grandis inace spada u skupinu dnevnih gekona...imaš' dobar link koji je napravio jedan dečko s akvarij.netakoji se bavi s time na . . .
[url]http://www.akvarij.net/default.asp?id=56&ACT=5&conte nt=403&mnu=56[/url]
pa pogledaj...imaš' i još' njegovu stranicu koja je tu dolje na ovoj kućici gdi' piše www
uglavnom ti gušteri se ko' i ribe smiju samo gledati nema navlačenja po rukama niti vađenja iz terarija "strogo zabranjeno" izuzetno su brzi i kad ti se počnu teleportirat unutar terarija bit' će ti sve jasno....
konkretno ovi spadaju u veće i trebaju velik' terarij dok' postoje isto jako ljepi samo manji ....
------iduci tjedan saljemo u ST nešto hrane za St - zeroa i nešto Phelsuma Laticauda "malih" pa cu poslati i CD kom.2 sa skeniranom knjigom o držanju tih guštera a i kad smo kod toga i St-zero ima tu knjigu ((posudili od jednog Aps. veterine)) pa možeš' malo bolje pogledati što ti se sviđa...

hu sad imamo malo društvo u ST ali ...raste

pozdrav icek

i da ti u kratko opišem da ih nesmiješ' uzimati rukama jel' ima je koža jako osjetljiva vidio sam primjere da su gušteri koje su dirali skroz presvućeni osim na tom dijelu gdje ih se diralo.....tako da zaboravi neki kontakt' osim vizualnog...
Teraristika nije hobi niti zanimanje, to je dijagnoza.

Offline mikica

• Punopravni član
    • BH akvaristika online
madagaskar geko
« Odgovori #7 u: Svibanj 18, 2006, 22:35:00 poslijepodne »
ok ljudi u glavnom sam sve shvatila,hvala puno ...nego me interesira jedno : da izuzmemo mogucnost da ce mi zbrisati iz terarija , kako se transportuju iz pet shopa do kuce ? u cemu ? kako ga prodavci uhvate ? he he citam sta pisem i ne mogu vjerovati da postavljam ovakva pitanja ....stvarno o uzgoju,ishrani i ostalom mogu citati na netu ,ali dovraga kako cu ga " odnijeti " kuci ?? da ga pustim da se sam teleportira ? mislim ako se ne smije uzimati u ruke ... i fakat da se pozdravim s njim ( i sa ukucanima) ako mi zbrise negdje pod kauc u dnevnom boravku ?? bolje meni da ja kupim kakvu macku ili josh jedan akvarij ....

Offline st-zero

• Punopravni član
madagaskar geko
« Odgovori #8 u: Svibanj 18, 2006, 22:38:00 poslijepodne »
neće on pobjeć nebrini

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
madagaskar geko
« Odgovori #9 u: Svibanj 19, 2006, 07:56:00 prijepodne »
dobiješ ga u kartonskoj ili ....?? kutiji, kad dođeš doma otvoriš kutiju i staviš je u terarij. Gušter će Nakon nekog vremena sam izaći van iz nje.
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline LeeMoon

• Punopravni član
madagaskar geko
« Odgovori #10 u: Svibanj 19, 2006, 09:40:00 prijepodne »
ako ti zbrise nemoj ga trazit pod kaucem, nego na plafonu ili po zidovima, to su ti arborealne vrste a i imaju te "jastucice" na prstima i mogu se "ljepit" po glatkim povrsinama, tu ti ni macka ne pomaze...

Offline icek

• Punopravni član
    • http://free-zg.htnet.hr/gusteri/
madagaskar geko
« Odgovori #11 u: Svibanj 19, 2006, 10:12:00 prijepodne »

dobra stvar je da su teritorijalni i čak' i ako nedaj bože ostaviš' otvoren terarij neće pobjeći no nemoj probavati ((meni se jednom desilo da je bilo polu otvoreno)) i niti jedan nije pobjegao....
no nemoj probavati
i ostavi ih na miru par dana da prouće svoj novi dom

pozdrav icek
Teraristika nije hobi niti zanimanje, to je dijagnoza.

Offline mikica

• Punopravni član
    • BH akvaristika online
madagaskar geko
« Odgovori #12 u: Svibanj 19, 2006, 23:12:00 poslijepodne »
ok decki ,hvala za interesovanje ...ja cu josh neko vrijeme provesti u proucavanju jer ako se odlucim za nabavku , onda zelim da znam sve sto mi treba ...pozdrav svima ,M.