UPITNIK:
AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, --> 95 litara
- temperatura, --> nedostupno
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH --> nedostupno
- vrijeme od pokretanja akvarija, --> cca 3 godine
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, --> mjesec dana
- koliko često i koliko mijenjate vode --> cca svakih 5 tjedana, 1/3
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija--> da
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) --> unutarnji, mislim da za 60l, ne znam ostale podatke
- način i periodi čišćenja filter materijala --> kod mijenjanja vode i usisavanja podloge, pranje spužve u akv. vodi
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) --> spužva
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? --> ima sluzi manje-više na biljkama, kod čišćenja očistim krpicom
- grijač-->ne
- pumpa za zrak-->ne
- CO2 sustav – kakav-->ne
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.)--> kod mijenjanja vode, voda stoji dan-dva. vitamini: sera fishtamin
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka --> 2 zlatne i 1 misgurnus
- starost ribica --> jedna zlatna preko 4 godine, druga zlatna i misgurnus malo više od 2 god.
- ima li potencijalnih „terorista“ --> ne razumijem. ribice se dobro slažu.
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) --> listići i kuglice, grašak, nije istekao rok.
BILJE I HRANJIVA PODLOGA
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke--> ne, jedna živa biljka preko 2 god unutra, neki list požuti, pa padne. ne trune.
- da li imate alge i koje (obavezno napomenuti ako imate Cijano bakteriju)-->ne
- da li ste nedavno koristili neko kemijsko sredstvo za ubijanje algi-->ne
- od čega se sastoji podloga i kako je rađena te koliko su debeli pojedini slojevi-->šljunak, kamenje, onaj pijesak u boji. oko 3 cm debelo
- da li koristite tabletice za gnojenje bilja, koje i kako su stavljene u podlogu-->ne
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) --> ne
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris)--> prošlo je 2 tjedna od promjene vode. voda je malo zamućena što pripisujem hrani, sitnim listićima koji su pali na dno pa ih ribe nisu pojele.
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma--> ujutro sam primijetio da je riba izgubila oko. normalno se ponaša, pliva i jede, kao i ostale ribe. ne znam kad ga je izgubila.
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima...--> ne
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...)--> uzima hranu, ne skriva se
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...)--> normalan
- kad su se simptomi prvi puta uočili
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima --> bez liječenja
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? --> 1, nije bilo
- stanje ostalih stanovnika--> normalno
Nemam nekih oštrih predmeta. Vidio sam da je to možda bio slučaj kod jednog drugog forumaša od kojeg je riba izgubila oko. Imam nekih plastičnih biljaka, ali na dodir nema oštrine, ne znam koliko je ribica osjetljiva na to. Filter je svezan sa žicom (jer se odvaja), završeci žice su u takvom položaju da se riba teško mogla okrznuti o to, no ipak, moguće je. Zaista ne mogu reći.