Eto, upravo mi stigli mladi brevisi. Hvala irusnjaku na ribama, leu na čuvanju tih riba i xeni za prevoz. Evo vam svima

!
Malo sam izmjenio akvarij, tek tolko da se "starosjedioci smire". Brevise sam polako prilagodio na vodu, a prije toga sam im napravio mjesto, blizu guste valisnerije sa kučicama. Polako sam puštao jednog po jednog brevisa iz vrećice i rukom ih usmjeravao prema kučicama, tako da se sklone od ostalih bandita. Svi su se uredno odmah posakrivali po kučicama, no jedan je brevis odlučio po svom...odlutao je u valisneriju, pa zalutao i izašao ravno pred brichardieve stjene. Brichardiji su ga preplašili, pa se digao gore prema grani, a iznad grane stajao je calvus. Miran i nepomičaj sa stavom "štuke u čekanj", brzinom munje zgrabio je mladog brevisa. Koliko je to proždrljiva riba, nije za vjerovat, brevis je samo upola manji od njega, a on ga je cjelog progutao, i pritom se skoro zadavio, raširio je svoju čeljust 3 puta više, nego dok normalno jede. Iz njegovih ustiju virio je samo mali repić...u trenutku dok ovo pišem calvus još uvijek ima mladog brevisa u ustima, i polako ga guta...
Eto slike koja će sve reć, malo je mutna i dosta loša pošto sam slikao na brzinu....
Usporedite usta desnog i ljevog calvusa, sve ća vam biti jasno..

Stvarno mi je žao mladog brevisa, al tješim se time da se u prirodi takve stvari cijelo vrijeme dešava...Nadam se da novih žrtava neće biti...