Da ne kradem vise tude teme, odlucio otvorit svoju, proslo je pola godine od kad sam trebao pocet lagano sredivat akvarij, jos taknut nije, al evo studentske obaveze kroz tjedan-dva su gotove pa bi bilo lepo da visak slobodnog vremena do 9. mjeseca posvetim ovome

da krenemo od pocetka
biljke - mislio sam za pocetak rogolista, anubiasa i mahovihe (to sam nekako izvukao po svemu sto sam procitao

), e sad ono sto me zanima je ima li negdje mozda neki prirucnik/tutorial za sadnju i odrzavanje tih (a i opcenito) biljki. ja nisam nasao :/ (il nek mi bar tu neko da neki kreškors za ove 3)
te naravno sto se tice gnojenja (stavljo bi ispod šljunka malo podloge za bilje, al trebal jos s icim onda posle gnojit)
poklopac - ok, u temi o betti doslo se do zakljucka da uz betu treba poklopac, a ja imam akvarij bez poklopca, a jos bi i jabucara (il2) stavio unutra, a i oni vole bjezat tak da... sta od ovog dvoje?
1 - nabavit poklopac sa ugradenom rasvjetom (nemam pojma di to nabavit -.-, vidio sam nekog lika koji to izraduje -
2 - rasvjetu nabavit neku od onih lampi kaj ide iznad akvarija (imam nes improvizirano, al nisam zadovoljan kako to izgleda pa bi nabavio nes bas za akvarije), a odozgora samo s necim prekrit akvarij da ovi nemreju van (neka mreza ili nesto?)
kamenje i panj - planirao sam ovih dana ic u sumu i potok u blizini lovit nesto zanimljivo, al za slucaj da ne nadem, di bi u zagrebu mogao otici to pogledati kupiti mozda?
edit: cisto da primjetim, na valjda 90% filmica na yt/ tekstova izguglanih di o bettama pisu ameri, akvariji su opremljeni umjetnim biljem/pizdarijama. jesam to ja imao srece da na takve naidem ili su amerikanci samo i dalje oni pravi ameri xD