Srpanj 21, 2025, 12:05:38 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: prozirne ribice  (Posjeta: 1812 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cos994

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Dob: 31 Lokacija: Nova Gradiška
prozirne ribice
« u: Lipanj 28, 2014, 00:54:58 prijepodne »
ovak imam problem, švertovi i gupići si mi prozirni bas onak, donjeo sam par odraslih i oni su normalni žarke boje i tak su i sad, ali mlade ribice su sve prozirne i kad odrastu i dalje su u čem je problem?
tek sam dns kupio od Tropicala super-color, nakon koliko vremena će počet djelovat i hoće li  i odrasle ribice ( koje su odrasle kod mene ali su prozirne) postat jakih boja ili samo mlade?

hvala :)

Offline Monstrum

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Odg: prozirne ribice
« Odgovori #1 u: Lipanj 28, 2014, 09:45:17 prijepodne »
ovak imam problem, švertovi i gupići si mi prozirni bas onak, donjeo sam par odraslih i oni su normalni žarke boje i tak su i sad, ali mlade ribice su sve prozirne i kad odrastu i dalje su u čem je problem?
tek sam dns kupio od Tropicala super-color, nakon koliko vremena će počet djelovat i hoće li  i odrasle ribice ( koje su odrasle kod mene ali su prozirne) postat jakih boja ili samo mlade?

hvala :)

koliko sam skontao trebao bi ispuniti upitnik ... imaš na forumu, koliko L akvarij, koja oprema, svjetlo, čim hraniš, pH, dH itd. ... meni su uvijek bile nešto svjetlije ribe kad ih stavim u akvarij, stres, no kad se priviknu onda potamne, dobiju boje itd. i hrana ti puno utječe na boju, probaj dodati hrane koja ima više karotena ili si probaj smiksati "sam svoj mix"
"When I die bury me upside down, so the world can kiss my ass."

Offline cos994

• Punopravni član
  • Dob: 31 Lokacija: Nova Gradiška
Odg: prozirne ribice
« Odgovori #2 u: Srpanj 19, 2014, 13:02:01 poslijepodne »
UPITNIK:

AKVARIJ:
-   dimenzije/litraža, 140l
-   temperatura, 22-24c
-   parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH 
-   vrijeme od pokretanja akvarija,   1 godina
-   kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice,    nakon 5-6dana
-   koliko često i koliko mijenjate vode 2-3tjedna po 50tak litara
-   da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija ,da ali ne cijeli jer ne mogu od panjeva, biljaka....

FILTER:
-   model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat)    jbl 1500 vanjski, 1500l/h
-   način i periodi čišćenja filter materijala  , 1mjesečno, pranje u pipovači ( znam da ne valja al prekomplicirano mi u aq,vodi čistit)
-   što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...)   spuzva-keramika

OSTALA OPREMA:   
-   panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi?   panj ( loza), kamenje pjesak i šljkunak
-   grijač....neki kineski od 100w
-   pumpa za zrak , tetra ex300 
-   CO2 sustav – kakav  ne
-   koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) nista

STANOVNICI:
-   popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka  , ancitrusi 6-7odraslih i xx malih, gupija 100tinja, 10 molija, 10 platija, 5 švertova
-   starost ribica    svih
-   ima li potencijalnih „terorista“   nema
-   hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja)   1dnevno , nije

BILJE I HRANJIVA PODLOGA
-   da li vam trunu (propadaju) neke biljke, stari listovi
-   da li imate alge i koje (obavezno napomenuti ako imate Cijano bakteriju) prije je bilo cijano više nema
-   da li ste nedavno koristili neko kemijsko sredstvo za ubijanje algi...ne
-   od čega se sastoji podloga i kako je rađena te koliko su debeli pojedini slojevi....zemlja 2cm, 2-3cm pjesak i 2-3 šljunak
-   da li koristite tabletice za gnojenje bilja, koje i kako su stavljene u podlogu..niosta

PROMJENE:
-   promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema)   sve staro
-   promjena kvalitete vode (zamućenje, miris), normlano sve

SIMPTOMI:
-  detaljan opis simptoma , SVE RIBICE SU MI PROZIRNE, ( osim molija oni su crni ko cigovini ;) )ali gupi i plati strasno kak se vidi kroz njih
-  promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... normalno sve
-  da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) jedu ko ludi
-  kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) ...
-  kad su se simptomi prvi puta uočili   prije 2-3mj
-  pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima   nista
-  koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća?   nit jedna