nemrem otvorit... a radi se o klopanju zeke? ok..meni je zeko fin..doduše ja sam dijete sa sela pa sam u zečevima uvijek gledao i vidio hranu, okruglice, pa saft od vrhnja, tak da iako su slatki nemaju puno šanse kad stavim na vagu slatkoću i "slatkoću"...
i btw, osobno sam ubio i oderaopas stotina zečeva... više ne bi mogao, u biti, prestao sam ih uzgajat kad mi se to sve lagano zgadilo i kad sam stekaodruge izvore prihoda, ali početkom 90-ih, dok su plaće bile 100 maraka a ja u srednjoj školi, zečevima koje sam prodavao sam si osiguravao đeparac i lovu za obuć se i obut i jest ... tak da opet, ništa ljubimasto nemrem gledat u njima iako ih više ne tamanim...ista priča i s kokicama..patkama..guskama... čak sam naučio i pajceke , pa i koze klat... krvi do ramena čovječe...
a jeste li znali da je svinja najinteligentnija domaća životinja? al ništa protiv dobre bečke šnicle ne bumo rekli...
ovakva pitanja u biti otvaraju opravdanost i "moralnost" držanja bilo kakvih kućnih ljubimaca, pa u biti čak i naše vlastite prehrane, jer da vidite u kakvim se uvjetima drže i kako se tamane živine koje svaki dan jedete ( a tako se drže i tamane baš zato što svi mi jedemo ) možda bi počeli past travu... ili bi prestali moralizirati o tome..
dakle, da zaključim - zec je kućni ljubimac samo dok ne naraste dovoljno...