Kolovoz 02, 2025, 14:08:09 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pomoc Echinodorus  (Posjeta: 760 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Piet

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
Pomoc Echinodorus
« u: Svibanj 06, 2006, 11:15:00 prijepodne »
Poceli su izlaziti van hmm retardirani listovi ...dali je to zato jer sam prestao na jedno 1-1.5 mjesec s gnojenjem s mikroelementima, ili zato jer sam rezao neke listove zato jer su postali vec malo preglomazni (oko 40 ak cm)? (svo ostalo bilje raste dobro)...inace, od ovoga tjedna sam poceo dodavati ponovo mikroelemente i zeljezo, ali jos uvijek nema nekog pomaka..jel ima netko iskustva nakon kolko bi se trebao vidjeti neki rezultat i dali je to radi NE dodavanja mikroelemenata...(osim toga se nista nije promjenilo u akvariju, ostale biljne vrste dobro rastu, akvarij je star 10 mj...
zagreb, tresnjevka

Offline Double_g2000

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Pomoc Echinodorus
« Odgovori #1 u: Svibanj 06, 2006, 22:18:00 poslijepodne »
koje željezo dodaješ?? (ime i proizvođač)

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
Pomoc Echinodorus
« Odgovori #2 u: Svibanj 07, 2006, 14:35:00 poslijepodne »
i daj reci koliko ga dugo imas.. si ga kupio velikog ili ti je narastao/prerastao pa si ga tad poceo rezat
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline Piet

• Punopravni član
Pomoc Echinodorus
« Odgovori #3 u: Svibanj 09, 2006, 21:27:00 poslijepodne »
Poceo sam dodavat neki liqui gro-fe (od hobby-a)..imam ga prakticki od kad sam formirao akvarij...bio je mali pa je narasao..i onda sam prekinuo s gnojenjem a on je poceo izdavat izdanke s malim biljkama...(mislim imam ih 3)..a to se sve pocelo odvijat kad sam u akvarij dodao jos jednog malo drugacijeg..onda su poceli izlazit izdanci iz svih echinodorusa sa mladim biljcicama)..ali je pocelo i mezuranje listova...pustio sam da rastu cisto iz znatizelje..da vidim kolko velki ce se fomirat ti izdanci....onda sam ih odrezao..al su jos uvijek izlazili takvi retardirani listovi..onda sam i njih poceo rezat..a i neke stare listove jer su postali prevelki...nesto se sad kao oporavlja al nije to to jos uvijek...vidjet cemo..sad pojacano dodajem mikroelemente (dodajem jos uz ovo zeljezo i plantamin)
zagreb, tresnjevka

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
    • http://www.akvaristika.tk
Pomoc Echinodorus
« Odgovori #4 u: Svibanj 09, 2006, 21:29:00 poslijepodne »
nedostatak mikroelemenata se manifestira smedjim rubovima listova.. ak se ne varam...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Piet

• Punopravni član
Pomoc Echinodorus
« Odgovori #5 u: Svibanj 12, 2006, 21:15:00 poslijepodne »
Nije samo to..skinuo sam neku prezentaciju u power pointu od jedno 70 stranica o mikroelementima (to sa agronomskog faxa). To je neki profesor slagao predavanje..uglavnom naveo je sve mikroelemente, kako ih biljka i kojom brzinom apsorbira, simptomi nedostatka nekog mikroelementa..itd itd...uglavnom, cini mi se da je to bilo..jer sam ih poceo intenzivno dodavat i situacija se nekak normalizira..
zagreb, tresnjevka