Svibanj 01, 2025, 16:52:55 poslijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: stakla za terarij 3-4 mm za pauka???  (Posjeta: 3541 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Scorpion 467

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http:// scorpion.byethost7.com
stakla za terarij 3-4 mm za pauka???
« u: Svibanj 05, 2006, 23:16:00 poslijepodne »

Ej drustvo trebam pomoc!!!!!!!!!

Ovako nabavio sam2 stakla sljedecih dimenzija ali nisu na zalost izrezana ali to na stranu...

dimenzije prvog stakla su: debljina 3-4 mm, duzina 143 cm, sirina 35.5cm

drugo staklo: debljina 3-4 mm, duzina 143 cm, sirina 40 cm

Razlika je samo u sirini, nisam nikad radio terarij od stakla pa pitam

Koje dimenzije da uzmem za napravit terarij?! razmisljao sam napravit od ta dva komada ter. sljed. dim. 60x 40 x 40 ali nemam dovoljno stakla a 30x 30 x 30 je malen, terarij je za tarantulu pa bih Vas svih skupa zamolio za veliku pomoc, ne usudim se nista rezat jernemam noz za rezanje i znam da ce mi puknut a i nemam iskustva jednom kada sam rezao sam se i posjekao pa ne bi volio ponovit, zato prije nego nesto ucinim krivo pitam Vas ovdje na forumu, hvala na pomoci

pozdrav

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #1 u: Svibanj 05, 2006, 23:57:00 poslijepodne »
Ako si blizu čakovca dođi do mene, ja ti to narežem, a i dodam ti stakla koje ti fali za 2 terarija od 60x40x40...

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
« Odgovori #2 u: Svibanj 06, 2006, 08:01:00 prijepodne »
Nije iz Čakovca uzmi stakla i odi staklaru da ti nareže pa dokupi još ako ti fali nije staklo skupo. Dimenzije terarija ovise o onom šta češ nutra držat. znam da češ držat pauka dali arborealnog ili tresetrialnog i ovisi o vrsti o veličini pauka kada odraste.

Offline Scorpion 467

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Svibanj 09, 2006, 02:07:00 prijepodne »

evo odlucio sam otic u staklarnu da mi tamo naprave terarij po nekim dimenzijama( upravo radim nacrt na kompu u jednom programu)posto je staklo dosta skupo (za mene), makar ce neki reci da je to jeftino alikako kome jer onosto je sve ukljuceno u cijenu cijele izrade terarija, cijena nije boli glava da se srusite na pod kada ju vidite nego pristojna koliko moze bit, ja sam mislio da ce me tamo zbogonih domenzija koje sam rekao kao primjer oderat. Cijeli terarij u koji je ukljuceno: rezanje stakla, brusenje, busenje, i sastavljanje terarija bi me doslo " minimalno"otprilike 150 kn, imam fore do srijede, ne znam sta da radim, stara mi govori da uzmem, a ja, hmmm, nemam bas puno izbora uzeobi ga dok imam jos love kod sebe prije nego potrosim na neke gluposti , ne znam da li je pametno umjesto alumijskog filtera za zrak ono sto je ozzy koristio za svoj terarij, ja bi dao da mi naprave sitne rupice na staklu s tim da je svaka rupa 40 kn?! hmmmmm sta Vi mislite o toj ideji? jer ne isplati mi se sam rezat, prvo nemam iskustva drugo ne znam a trece nemam pravi alat.... a cetvrto sto je najgore mogu se posjec do kosti.......,

i bas sam se sjetio neceg, posto se dosta ljudizalilo da im puca staklo pod grijacem ja sam se sjetio neceg "pametnog" koliko pametno to cemo jos vidjet, evo moje misljenje i razmisljanje, hmmm evo da pocnem napokon, da mi ne bi puklo staklo razmisljam uzeti neki drugi komad stakla i na taj komad stakla zaljepit grijac a izmedju tog stakla na kojem se nalazi grijac i stakla od terarija stavit cu neku izolaciju tako da grije zadnju ili jednu od bocnih stranica i cijeli terarij?! a pitanje je da li ce to funkcionirati, nisam siguran da je to naj naj ideja ali vidio sam da se dosta ljudi zalilo da im je popucalo staklo od prevelike topline, ako Vi mislite da to nije dobro i da nece funkcionirati napisite bilo sta pa cu nesto izmislit kako sprijecit pucanje stakla. Kazu bolje sprijecit nego ljecit?!

eto toliko
Edited by: Scorpion 467

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Svibanj 09, 2006, 09:54:00 prijepodne »
...neznam zašto bi uopće plaćao brušenje stakla? kad to možeš sam napravit sa običnim šmirgl/brusnim papirom, onda bušenje rupa u staklu je preskupo i bezveze, ventilacija se slaže od aluminijske ili plastične mrežice...

a grijač ti trenutno ni netreba...a i kad će ti trebat nemoj ništa lijepit na terarij već si kupi grijači kabel i bok.... i nikakvih problema nema...

Offline Scorpion 467

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Svibanj 09, 2006, 12:23:00 poslijepodne »

ma rupu ce mi napravit za poklopac od terarija tako da mogu otvarat i jos ce mi fiksirat poklopac za zadnju stranicu sa sarkicama. A da li da stavim klizna vrata ili da ostavim cijela stakla i koju debljinu stakla uzmem za dimenzije 40duzinax30sirinax30visina? Napravio sam nacrt da se bolje vidi sta je sta nije to u mjerilu crtano nego je to samo skica sa nekim dimenzijama, ja cu to skenirat jer je na papiru pa cu stavit na forum, a ovo sto si mi rekao da mogu i sam pobrusit, ma to je najmanji problem ali kada vec sve rade u staklarni neka naprave kako treba a ne da mi naprave polovicno zato cu im platit, lova nije bitna samo da mogu koristit taj terarij jer je stara inzistirala da ga nabavim prije nego nabavim pauka jer ne zeli vidjet pauka na otvorenom da "sece" po kuci hm hm mislim da znas o cemu pricam?! hahahahaha

Offline Scorpion 467

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Svibanj 09, 2006, 12:45:00 poslijepodne »

Ne znam koliko cete moci razumjet moj rukopis i moj nacrt, ako Vam bude nesto nejasno pitajte, ja sam ga tako zamislio i tako sam ga pokusao skicirat, skuzio sam svoju gresku kada me nitko ne zeli ispravit, ali ok, greska jevidljiva iz aviona, ovo sto sam napravio kao klizna vrata sto je oznaceno crvenom i plavom bojom jednu od tih vratasca moram napravit fiksnom tako da se samo jedna starna moze otvarat, a poklopac ce sluzit samo da mgu stavljat hranu unutra, i ovo sto je sive boje tobi trebala biti buduca" ventilacija" samo ne znam kamo da nju smjestim???? (sada sam ju stavio na ovu stranu radi preglednosti )najbolji nacin bi bio da ju smjestim na gornje staklo tako da zrak dolazi odozgo pa da mogu zemlju stavit bez razmisljanja da li ce se rupice od te aluminjiske mrezice zacepit ili ne. Gdje da nabavim tu Al mrezicu i koliko da bude siroka? I gdje se moze kupit? i koje sarkice da kupim za staklo? Poklopac ce biti debljine minimalno 4 mm ako uzimam terarij ovih dimenzija ostala stakla ce biti 3 mm, hmmm ne znam bas da li ce biti dobra debljina stakla, tako mi je gospodja rekla u staklarni da ce mi stavit staklo za poklopac deb. 4 mm a podloga??? Edited by: Scorpion 467

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
« Odgovori #7 u: Svibanj 10, 2006, 11:21:00 prijepodne »

ej evo da odgovorim. matija ima pravo.... brusit možeš sam lijepo sjedneš negdje van na zrak uzmeš brusni papir i lagano brusiš treba ti lupit ću 15 min za sve to.... onda ispereš stakla vodom da ti se to ne zabore po rukama DOBRO ih osušiš i lijepiš. dobro pazi na dimenzije.... na sastave dvaju stakala..... sve dobro izračunaj par puta i onda kupuj staklo. nevidim zasto moja mreza ne valja? besplatna je (osim žuljeva) dobro je oribaš i imaš super mrežu. malo iskustva oko rezanja i obrade i to je to.... ja sam super zadovoljan još mi niš nije crklo od mreže (oprana je nekim žutim sredstvom nije domestos). u terarijima s tom mrežom zasad imam dva pandinusa koja se odlično drže i imam parahybanu koja je nevjerojatno nadobudna ždere šeta okolo.... dakle niš joj ne fali! ova mreža ti nije korozivna dakle može bit u vlazi... neznam meni je to gotovo optimalno rješenje (ottimum mi je perf al za kojeg fakat nemam para.... ovo je free). ekonomizacija je m m mmajka opstanka u ovako teškim okolnostima kao što je naša zemlja

zaboravih trošak su ti silikon ( s jednom tubom ako ga ekonomično koristiš možeš zalijepit poprilično terarija) vodilice i staklo.
† BLACK RAIN †

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #8 u: Svibanj 10, 2006, 12:08:00 poslijepodne »
kad mjeris staklo uvijek racunaj one dijelove koji se preklapaju jer lijepis ugao na ugao.. dakle ako ti je akvarij sirok 30 cm i stranicu lijepis izvana.. duzina ti je 30+2xdebljina stakla
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)