Srpanj 19, 2025, 22:37:01 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: s kime se slažu gupii neonke  (Posjeta: 983 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bibica

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
s kime se slažu gupii neonke
« u: Svibanj 05, 2006, 20:38:00 poslijepodne »
Dali netko zna s kojima ribama se slažu gupiyi i neonke?
Kiki veliki

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #1 u: Svibanj 05, 2006, 21:51:00 poslijepodne »
pa sa drugim mirnim tetrama, ostalim živorotkama i coriyima i čistaćima. jedino ne mogu ići sa skalarima, oskarima i ostalim većim ciklidima jer bi ih ubili, ili pojeli. sa malim južnoameričkim ciklidima( papilochromis, apistograma) mogu iči jer sam ih ja držao skupa bez ikakvih problema.za početak ti ionako nije pametno držat neke zahtjevnije ribe jer prvo moraš naučiti osnove da ti ribe ne ugibaju bezveze zbog početničkih grešaka. a za početak su ti živorotke the best!!!!

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #2 u: Svibanj 05, 2006, 22:03:00 poslijepodne »
realno gledano neonke i gupiji ne idu zajedno jer zahtijevaju potpuno drukciju vodu-gupiji mogu i u tvrdoj vodi dok neonkama pase meksa voda itd...ima tih karakteristika... no opet to ovisi gdje si ih nabavila jer neonke iz domaceg uzgoja su naviknute na nasu vodovodnu vodu dok ove izvana nisu...

a sto pase s njima - sve ti je kolega akosuta nabrojio...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #3 u: Svibanj 05, 2006, 22:13:00 poslijepodne »
istina je što je pandorica rekla o različitim zahgtjevima riba u pogledu kvalitete i kem. sastava vode ali ionako to nije bitno jer znam dosta ljudi koji čak i diskuse koji su kao jako osjetljivi drže u običnoj gradskoj vodi i normalno žive. ribe u zoo shopovima su iz uzgoja i naviknute su na ovdašnju vodu, zato se ne moraš time opterećivat. a što se tiće kemije, što manje, to bolje. znam iz iskustva. što više prćkaš po akvariju, najčešće samo pogoršavaš situaciju. sretno.