Srpanj 10, 2025, 23:13:21 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Procijena opreme  (Posjeta: 2344 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline elite911

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 34
Procijena opreme
« u: Travanj 30, 2014, 20:16:25 poslijepodne »
pozdrav
posto nemogu objavit post u rubrici oglasi pa cu vamo...jucer sam saznao da idem radit na sezonu a nedavno sam uzeo morski akvarij...pa me nece bit 4 mjeseca i nece bit nikog da vodi brigu o njemu...pa sam odlucio prodat opremu sto imam al neznam kako se krecu cijene jer sam ja sve u kompletu dobio...navodno staro godinu i pol sve...
dakle radi se o opremi:

-wave skimmer beast 400p
-atman at-306 (povratna pumpa)
-jvp-101 wavemaker (cirkulacijska pumpa)
-sump 80x40x30cm 5mm

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: Procijena opreme
« Odgovori #1 u: Travanj 30, 2014, 20:31:01 poslijepodne »
Evo po mom misljenju...

Skimmer wave 400p - 200kn, max 250 ako je u ok stanju
povratna pumpa 2000l (at-306) = 100kn, max 150
Jvp-101 wavemaker - 70kn, max 100
Sump, ovisno o izvedbi, pregradama i dali ce nekome bas tocno tako odgovarati....s obzirom na pretanko staklo, 100,150kn

dakle, sve u svemu, u idealnim uvjetima ja nebih dao vise od ovoga sto sam napisao, a kad sve zbrojis to ti je cca 600kn. Pod uvjetom da nadjes kupca u kompletu, mozda i jeftinije.

Iako, naravno, ovo je subjektivno, sve ovisi o kupcu, ali mislim realno da ni ne mozes ocekivati neke velike novce.

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #2 u: Travanj 30, 2014, 20:47:55 poslijepodne »
Pa ja ne bih prodavao opremu, bude te cekala kad se vratis. Druga stvar bi bila da imas zive organizme

Offline elite911

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Travanj 30, 2014, 20:59:10 poslijepodne »
a tako sam i ja kontao...oko 500kn...a unutra imam nesto kamenja, nekih vlasuljaka, 2 raka, jeza i zvijezdu...tako da bi to sve dao uz to...

Offline elite911

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Svibanj 01, 2014, 18:09:16 poslijepodne »
Eto ako je netko zainteresiran cijena svega je 500kn i uz sve to ide zvijezda, rakovica, jos jedan rak koji se sakrio u tvrdi koralj, jez, kozica, oko 10ak vlasulja i nesto crveno...po mogucnosti sto prije....

Sent from my LT26i using Tapatalk

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #5 u: Svibanj 04, 2014, 12:55:02 poslijepodne »
Pa ja ne bih prodavao opremu, bude te cekala kad se vratis. Druga stvar bi bila da imas zive organizme

slažem se sa Malky-em..

al nekuzim za skimmer, cemu 200kn?? taj skimmer nije los, svi ga pljuju, a ja imam dobre hvale za njega od par ljudi koji su ga imali na svojim akvarijima godinama i to sa zahtjevnim koraljima, odradjuje kao i svaki drugi u njegovoj razini.. ispod 400kn ga ja nebi dao.. a sad ko ima i tko ga zeli, kupit ce ko ne, neka trazi dalje.. ostale cijene su u redu, al skimmer je malo preniska cijena.. jer kad se pogleda, onaj aquamacro ns12 kosta 250kn kod elegancea, a ovaj je bolji 10 puta od njega..
« Zadnja izmjena: Svibanj 04, 2014, 13:06:32 poslijepodne od alen_zgb »

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Svibanj 04, 2014, 13:46:46 poslijepodne »
Ja sam postavio tu "procjenu", naravno, to je ono koliko bih ja dao za taj skimmer.

S obzirom da sam wave1200p uzeo za 400kn, a ta cijena mu se vrti po svim oglasima i svemu, mislim da je 200-250kn sasvim ok cijena. Mozda i nije, ali pricamo o procjeni, nikako ne o definitivnoj cijeni ili stvarnoj vrijednosti.

A cijela ta serija skimmera je prastara, i ima previse nedostataka da bi o njima uopce razmisljao u kontekstu neke ozbiljne "filtracije".

Spomenuti ns-12 radi svoj posao jako dobro, ali imaj na umu to je mini skimmer, usporedjivati ga s bilo kojim pravim skimmerom (a 400p je ipak pravi skimmer bez obzira na sve) je nemoguce. A cijena mu je takva kakva je.

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #7 u: Svibanj 04, 2014, 18:19:54 poslijepodne »
sve stoji, i svatko ima svoju cijenu.. naveo sam ns samo zato po cijeni, ne po radu, znam da radi i on dobar posao imao ga i bio sam zadovoljan za nano akvarij.. ali malo mi je premalo da se tako jeftino krece taj wave.. ima hrpa prica o njemu, neki pljuju neki ga hvale.. sad sve ovisi tko sto drzi u akvariju.. al 200kn je stvarno malo za taj skimmer da se prodaje,, a sto se mene tice nek se stavi i za 100kn, al hocu reci da odraduje puno vise nego spomenutih 200kn ili koliko vec.. uglavnom nevazno.. neka covjek stavi kako god on mislio da kosta..  :up:

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Svibanj 04, 2014, 19:43:14 poslijepodne »
Slazem se ja radi on svoj posao, samo kazem da je to ipak pred-pred-predprosla generacija, imao sam ga i koristio maltene godinu dana, i iako nikakvih problema nisam imao, nisam bio zadovoljan s njim. Tesko za objasniti.  :D :D :D :D

Mozda moja procjena i je premala, ali kolega uvijek moze traziti onoliko koliko zeli, naravno. Ako uspije dobiti i vise - jos bolje.

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #9 u: Svibanj 04, 2014, 22:36:33 poslijepodne »
Slazem se ja radi on svoj posao, samo kazem da je to ipak pred-pred-predprosla generacija, imao sam ga i koristio maltene godinu dana, i iako nikakvih problema nisam imao, nisam bio zadovoljan s njim. Tesko za objasniti.  :D :D :D :D

Mozda moja procjena i je premala, ali kolega uvijek moze traziti onoliko koliko zeli, naravno. Ako uspije dobiti i vise - jos bolje.

:up: