Sve je počelo pred otprilike 3 mjeseca.
Provo su u akvariju bile dvije grane i na njima povezane orhideje, na dnu nije bilo vode, niti sam stavla poklopac.
Onda sam dodala plitko vodu i stavila poklopac.
Treća faza je dodavanje filtera za vodu i ideje da naselim žabicu, ali falilo mi je kopna za to.
Tako sam počela graditi kopno od kamenja i saditi na njega paprati, crvotočine, mahovine ... uz grane od loze sa orhidejama.
Onda sam shvatila da za žabe treba ipak još punoooooooo

više pa sam skužila da bi borci imali idealne uvjete u mom
uratku.
I tako su došle tri ženke i mužjak.
Slijedeće su došle na red vodene biljke zbog ribica, pošto ribice trebaju gusto zasađen okoliš.
Da bi posadila biljke stavila sam podlogu od krupnog granulata, sitnoge podloge kao zemlja i pijeska na vrhu.
Nakon podloge sam ubacila dva somića i par šiljastih puževa i par vodenih salata.
Biljke su porazbacane posvuda i sad čekam da vidim kako će rasti pa ću ih rasaditi u neku uređeniju formu kad utvrdim kojoj kako paše.
Filtracija je sa crijevom između kamenja i sitnijih kamenčića kako neki izvor, tako da se voda malo mreška ali nije prejako strujanje
pošto to ovim ribama ne odgovara.
Ribe su živahne i aktivne, ali su i alge preživahne, pa sad razmišljam o neki algojedima.
Razinu vode stalno podižem, ali nadam se da neću orhideje na kraju izbaciti van.
Slijedeće što planiram je angažirati supruga sa mi složi ventilaciju za biljke od nekog malog kompjuterskog ventilatora i
nabaviti nove lampe.
I naravno kad se sjetim ljetnih vrućina

bojim se da će sve kuhati unutra.