A što reći i ja bi sine....

ali jedno je trend drugo je zbilja i mogučnosti tehnološkog napretka,materijala i uvijek realnih mogučnosti....
no kao što si i vidio SICCE je napravio LED od npr.(koji upravo testiram) 120 W koji je identičan HQI 3*70w + 4*39W T5 pa su ljudi sumnjičavi
kako ledica od 120 w sa 392 bjele i 28 plavih 0.28W po ledici -ali sa procesorom svaka

može davati takve perfomance,a cree sa po 3 W ne

Znaš-te da sam ja bio žestoki protivnok iz jednostavnog razloga je to još uvijek nije funkcioniralo...čitali smo puno foruma prije par godina

Očito nešto može nešto ne može još uvijek.
Ja ne znam osobno pumpe sa tako malim snagama ,a visokim učinkom no dosta čitam po forumima kako se mijenjaju pumpe ili traže određene,a kad gledam relativno novi proizvodi i pod garancijom...e sad ti meni reci Renta u čemu je caka TREND kako ti kažeš ili neučinkovitost TRENDA.
samo za primjer jer je to primjer za dugi period
EHEIM clasic 2400L/h na SChuran skimeru kod mene radi bez prestanka već od 2005 ..dakle 9 godina i da ju ne čujem i ne perem više od jednom godišnje

SICCE sincra povrat 2400L/h nju imam dvije godine ista priča.....kao i voyagere
E sad kad pogledaš koliko dugo nema ulaganja ...za mene je to ušteda...ja samo navodim nepobitne činjenice
Kad gledaš VOYGERE npr.15000 L/h troši samo 25 W

ali to je drugačiji omjer sile,potiska...pa može

U svakom slučaju znanost i tehnika idu polako naprijed samo ...stvarno polako i treba dobro gledati da ne dobijemo placebo

umjesto pravog ljeka....danas kako vidimo je TREND uzmi i bježi...

Lp