Srpanj 21, 2025, 10:15:55 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Napokon Rekord 120  (Posjeta: 1489 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aanci

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Napokon Rekord 120
« u: Svibanj 04, 2006, 10:08:00 prijepodne »

Ovako, platiji su mi se pretvorili u muškarce prije tri dana i krenem ja jučer u zoo shop kupiti bar tri ženke ( pošto je mali akvarij) i uglavnom, izađem iz dućana bez platija ali sa juwelom 120!!!

Juwel je jučer napunjen i sada čekamo dva tjedna... posadila sam nešto malo biljaka iz svog akvarija ( valinseriju, cambobu, anubias, ludwigiu, echino...nešto još par biljčica) uglavnom premalo bilja, pa ovim putem tražim dobrovoljce punih i prepunih akvarija da udijele nešto... pogotovo mahovine...

znači, znam da želim imati biljni akvarij.... a od ribica nemam pojma... mislila sam prvo skalare ili one ribe što su im slične samo nemaju duge donje peraje....

onda sam mislila neonke (znači skalari otpadaju).. i ne želim rasprave oko toga jel mogu oni skupa ili ne....

onda sam mislila diskuse, ali uz njih ne idu biljke.... jedino što znam 100 poso da želim imati je botia.... imam ovu svoju YOYO i obožavam ju...i coridorase isto želim i ancistruse... a dalje vas molim za savijet... možda i za savijet koje da biljke stavim , ako npr. želim neonke...
Zagreb/Jarun

Offline MFBr@da

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Napokon Rekord 120
« Odgovori #1 u: Svibanj 04, 2006, 10:21:00 prijepodne »
..od ribica bi stavio ramireze i apistogramice, a biljke samo da nije pre zahtjevo jel koliko znam imaš jednu lampu od 30w ili ugradi još jednu..
ZG/Trnje/Gračani

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Napokon Rekord 120
« Odgovori #2 u: Svibanj 04, 2006, 10:23:00 prijepodne »
Kao što sam ti već rekao, na tvome mjestu bih krenuo u vode ciklida, a uz bilje bi ti pasali Kribensisi ili neke apistograme. S njima možeš imati večinu drugih riba, a po mom mišljenju nećeš imati problema jer je akvarij metar dugačak    Samo naprijed

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • http://www.akvarij.net
Napokon Rekord 120
« Odgovori #3 u: Svibanj 04, 2006, 10:37:00 prijepodne »
Apistograme Honsloi ja ih obožavam predivna stvorenja.......
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline Branko

• Punopravni član
  • Dob: 57 Lokacija: Zagreb
    • http://još.nemam
Napokon Rekord 120
« Odgovori #4 u: Svibanj 04, 2006, 11:35:00 prijepodne »
Ako te znaima imam višak Hydrocotyle, Rotale, Hygrophylle polysperme, možda se još što nađe kad ovo počupam, obzirom da mi je akvarij  sav zarastao.
Nonsense ist der Sieg des Geistes über die Vernunft!

Offline aanci

• Punopravni član
  • **
Napokon Rekord 120
« Odgovori #5 u: Svibanj 05, 2006, 14:07:00 poslijepodne »
Branko, ma može bilo šta... razmišljala sam i mislim da ću staviti tetre svih vrsta i možda colise, dve tri botie i puno coriya, i jedan ancistrus... jel to dobra kombinacija? nisam baš puno proučavala o tetrama... ne znam jesu li teške za održavanje? mislim, jesu li osjetljive na parametre vode?
Zagreb/Jarun

Offline SandmanRI

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Napokon Rekord 120
« Odgovori #6 u: Svibanj 05, 2006, 14:31:00 poslijepodne »
kad već toliko voliš svoju botiu, onda možda da se upoznaš i sa ostalim vrstama - a s obzirom da je akvarij dovoljno velik, izbor je širok (makrakante, striate, dario, modeste, horae, honeste, kubotai i ostale). U biotop se uklapaju razbore, trihogasteri, kolise, barbusi, kuliji (posebno preporučam kulije). Od bilja izbor je golem, to možeš i sama odabrati ako češ se držati biotopa.
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Napokon Rekord 120
« Odgovori #7 u: Svibanj 05, 2006, 14:33:00 poslijepodne »
Šmrc, ništa od ciklida ali stajem na stranu barbusa i to tetrazona te tetra kojih ima fala bogu kod nas u svakom dućanu  

Offline aanci

• Punopravni član
  • **
Napokon Rekord 120
« Odgovori #8 u: Svibanj 05, 2006, 14:44:00 poslijepodne »

Ma sviđaju ti se meni ciklidi, li htjela bi baš biljni akvarij, tako da mi te ribice nikako ne odgovaraju...

A bila sam maloprije u zoo shopu i kupila sam onog platydorasa as bodljama... inače uvijek provjeravam ribice kakve su prije nego što ih kupim i ne znam šta mi je sada bilo... jel ima tko kakva loša ili dobra iskustva s njim... pročitala sam da baš i nije za akvarije s malim ribicama... a to su tetre!!! jel to istina? sada ima oko 5 cm.

i još jedno pitanje, kaj barbusi mogu ići s tetrama?

Znači za sada postava... barbusi, tetre, colise, botie(4 kom), jedan ili dva ancistrusa i jedan ovaj platydoras.
Zagreb/Jarun

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Napokon Rekord 120
« Odgovori #9 u: Svibanj 05, 2006, 14:55:00 poslijepodne »
aanci platydoras je mirna riba... navodno, ali samo navodno jede sitnije ribe - no moj je kao trut, samo povremeno ispliva ispod panja kada je klopa time ili da se malo protegne... jede puzeve (jupi!) i tako pomaze botiama (realno odmaze jer im jede hranu, no tako je kako je)... uglavnom uopce ne brini za njege i neonke jer im nece nista...

mozda je moj takav jer je sit???      hm...

uglavnom dobro ga hrani pa sigurno nece nista uciniti drugim ribama... sve u svemu prekrasna je riba...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline aanci

• Punopravni član
  • **
Napokon Rekord 120
« Odgovori #10 u: Svibanj 06, 2006, 10:19:00 prijepodne »

hvala pandorice!

SandmanRI- ove ribice koje si mi gore naveo pripadaju azijskom slivu? ako se ne varam?

od biljaka imam nešto azijskih i nešto amazonskih... tako da sam tu fulala biotop... ali sviđa mi se ova tvoja postava, samo što bi ja tu ubacila malo neonki i drugih tetri da mi ne budu samo krupne ribetine u akvariju.Edited by: aanci
Zagreb/Jarun