od Atmana slična pumpa je u seriji Atman200,
za akvarije od cca (180-200-230)znaći oko 200litara smatram da su moguća i ova riješenja:
konkretno model Atman AT202 ima protok od 1200l na sat (200litara više),odgovara protokom i donjim usisom,sa košarom,ali izlaz je bočni pa potrebno spojiti crijevom.
i model Atman AT203 ima protok od 2000lit na sat..pa bi to bilo otprilike za do 400litarski..potpuno iste gradje,ista serija je u pitanju..
potrudio sam se i usput naći vam gdje u RH,imaju sad, i pod kojoj cijeni ,orjentacije i pomoći ostalima radi..
AT202 protoka1200 lit za cca 90kn ( orginal power head protoka 1000l na sat,ali ima gornje nosače(vidi sliku u predhodnim postovima gore) i izlaz prema gore( da,orginal dio),sam sebi platio 117kn,ali nema cijevi ,ni košare od usisa, pa birajte..)
AT203 protoka 2000 lit za cca 170kn
nadam se da sam Vam pomogao,jer ove su puno lakše dobavljive i trenutno ih ima u RH, slika u prilogu govori više od 1000 rijeći..o izgledu i potrebitoj adaptaciji spoja izlaza vode na spray bar od filtera,npr najobičnijim crijevom...ali onda je pumpa priljepcima na staklu i estetika je manja i nije onda ovješena o gumene amortizere..koji svoj posao odradjuju odlično.