Srpanj 07, 2025, 19:25:26 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: pumpa atman  (Posjeta: 8252 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline dejanb82

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • adriana
Odg: pumpa atman
« Odgovori #25 u: Travanj 30, 2014, 21:45:44 poslijepodne »
gdje u bosni,provjerit ću kako ide sa poštom,i cijenu poštarine pa ti javim,nije problem uzeti i poslati...

Offline Sleepy

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Bosna i Hercegovina
« Odgovori #26 u: Travanj 30, 2014, 21:57:46 poslijepodne »
Izmedju Orasja i Tuzle, gradic Srebrenik, Dejan82 ti si nas heroj   :klap: :klap:
 :AkTer:

Offline sinisa1hr

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka -
  • ZDS
    • ZA DOM SPREMNI BRAĆO MRIJET is from song "U BOJ!" from OPERA !  "Nikola Subic Zrinski" by Ivan Zajc from Rijeka,Croatia.
« Odgovori #27 u: Svibanj 01, 2014, 09:12:02 prijepodne »
Poanta teme je bilo pronaći gdje ih sve ima.. pa za ostalo možemo preko pm,da ne zagadjujemo temu.
Meni je isto platim jednu ili dvije, skupa mi dodju, idem vidjeti ima li ih dvije i onda ti pošaljem jednu,gdje god ti hočeš.Ako tako hočeš,ostavi mi neki kontakt,mail ili skype u moj inbox.
Bitno da cijevi imaš jer uz ovu koju naručujem,od navedenog dućana, ne dolaze gornje cijevi sigurno,donja vjerovatno,da,to je kao orginal rezervni dio..kome treba upravo taj powerhead oliti pumpa.

Offline sinisa1hr

• Punopravni član
  • ZDS
    • ZA DOM SPREMNI BRAĆO MRIJET is from song "U BOJ!" from OPERA !  "Nikola Subic Zrinski" by Ivan Zajc from Rijeka,Croatia.
« Odgovori #28 u: Svibanj 04, 2014, 22:53:31 poslijepodne »
ovo mi je u dolasku: power head atman 1000   (1000l na h)   
(izgleda orginal dio za atman akvarije od cca 180-200-230lit),
sutra kad podignem u Kraljevici javim više..
bio je zadnji komad na trenutačnom stanju u Požegi,
sorry Sleepy,
hvala od :heart: na info DejanB82 !
« Zadnja izmjena: Svibanj 04, 2014, 23:06:56 poslijepodne od sinisa1hr »

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #29 u: Svibanj 04, 2014, 23:24:32 poslijepodne »
da, original atmanova pumpa od 1000l, stavljana je u njihove akvarije od 150l navise.

Offline sinisa1hr

• Punopravni član
  • ZDS
« Odgovori #30 u: Svibanj 04, 2014, 23:38:27 poslijepodne »
evo i još bolja slika tog power heada na kojemu ne piše Atman..ali Atman proizvodjač valjda jest?,ili je Atman ugradio od nekog drugog proizvodjaća..jer zaista sam prelistao vrlo puno Atmanovih pumpi ,nutarnjih,vanjskih,fontanskih,jezerskih,kanisterskih i ovjesnih i nisam naletio na ovo.Zato i jest problem naći jer ima pod atman 1000 i drukčijih modela unutranjih i čak kanister pumpa.

Zajedničko kod sva tri modela Atman 1000 je protok od 1000 lit na sat.
Razliku stvaraju dva slova koja treba staviti ispred broja protoka,a to ovdje nije slučaj, u biti nakon tolike potrage čak sumnjam da je pravi proizvodjač Atman.
Ali da je orginal dio za odredjene prvenstveno atmanove akvarije sa tkz. mokro suhim filterom(iznad akvarija) što se najbolje vidi po nosaćima..

postoji uvoznik za RH(a i SLO,BIH su nam blizu),    a koji to jest u slučaju Atmana ,ja ne znam,možda netko zna?

kako god bilo i tko god da ju je proizveo, ovo spada pod rezervne dijelove za Atman akvarije ,zar,ne?

Evo još bolja teh.slika:
« Zadnja izmjena: Svibanj 04, 2014, 23:54:42 poslijepodne od sinisa1hr »

Offline sinisa1hr

• Punopravni član
  • ZDS
« Odgovori #31 u: Svibanj 05, 2014, 00:31:55 prijepodne »
od Atmana slična pumpa je u seriji Atman200,

za akvarije od cca (180-200-230)znaći oko 200litara smatram da su moguća i ova riješenja:

konkretno model Atman AT202 ima protok od 1200l na sat (200litara više),odgovara protokom i donjim usisom,sa košarom,ali izlaz je bočni pa potrebno spojiti crijevom.

i model Atman AT203 ima protok od 2000lit na sat..pa bi to bilo otprilike za do 400litarski..potpuno iste gradje,ista serija je u pitanju..

potrudio sam se i usput naći vam gdje u RH,imaju sad, i pod kojoj cijeni ,orjentacije i pomoći ostalima radi..

AT202  protoka1200 lit za cca 90kn                        ( orginal power head protoka 1000l na sat,ali ima gornje nosače(vidi sliku u  predhodnim postovima gore) i izlaz prema gore( da,orginal dio),sam sebi platio 117kn,ali nema cijevi ,ni košare od usisa, pa birajte..)

AT203 protoka 2000 lit  za  cca 170kn

nadam se da sam Vam pomogao,jer ove su puno lakše dobavljive i trenutno ih ima u RH, slika u prilogu  govori više od 1000 rijeći..o izgledu i potrebitoj adaptaciji spoja izlaza vode na spray bar od filtera,npr najobičnijim crijevom...ali onda je pumpa priljepcima na staklu i estetika je manja i nije onda ovješena o gumene amortizere..koji svoj posao odradjuju odlično.

« Zadnja izmjena: Svibanj 05, 2014, 00:48:41 prijepodne od sinisa1hr »