Pozz nakon duzeg odsustva sam ponovo ovdje s novim pitanjem i prob
Radi se o sl juce sam ispaznio tank do juce sve ok bilo i onda odlucim se nivelisati akv posto je imao nagib vode u njemu prema naprijed razlika naprijed nazad oko pola centimetra vode mozda max centimetar i kad sam ga ispraznio nivelisem ga bar sam mislio da sam ga nivelisao

nakon toga poceo ga sipati vodom i na nekih 20-25 cm vode poceo sam cuti pucanje stakla stao sam s sipanjem i ispraznio ga gledao trazio pukotine nigdje ih cak trazio i lupom nema ih da bi uzeo svjtlo i sa strane prosao svjetlom kuda je rezano staklo i tek tada primjetio kao paukovu mrezu al ne mrezu vec nekih par linija ( da zaboravio sam reci da se radi o dnu gdje se pojavilo to pucanje)
Sada kontam da uzmem staklo dim 125 cm 50 cm al deb 6 mm posto nemogu doci do 8 mm i da ga zalijepim na dno koje je vec 8 mm istih dim
Moje je pitanje moze li to kao duplo dno kakko se lijepi koja debljina silikona dali na par mjesta ili bukvalno kompletno staklo da premazem silikon
Dali da ga pritisnem necim kada zalijepim ili da ostavim da se susi sam sa svojom tezinom ne akvarija vec tezinom od 6 mm stakla
Jer da ga rastavljam imam u njemu 3d pozadinu koja je kompletna zasilikonirana za zadnje staklo dno i za stakla s strana i pored toga nemogu da dodjem trenutno nikako do 8mm a kamo li do debljeg stakla a kontam ovih 14 mm da ce ga drzati jos jace nego s 8 mm i pored ove paukove mreze
Sta vi mislite moze li ovo?
Da zaboravio sam reci dim akv su 125 d 50s 60v cm 8 mm debljina sa ojacanjima po vrhu citavom duzinom akv kao sto sam u prvim postovima napisao i jedno srednje ojacanje osto su i ona od 8 mm stakla
A ovo pucanje sumnjam da sw desilo pored lose nivelacije gdje kontam da sam samo digao prednji kraj a sredina i kraj ostali nizi pa da je to uticalo na pucanje da je jos uticao i onaj pistolj sto se stavi na crjevo za zaljevanje jer mi je on u vodi poceo praviti piskav zvuk pa kontam da pored nivelisanja da nisam pogodio frekvenxiju pucanja stakla.... A. Mozda i lumap hehehheh
Sent from my iPhone using Tapatalk