Srpanj 18, 2025, 14:53:18 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Čudno ponašanje neon tetri  (Posjeta: 1165 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sterymar

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
    • Nano ZD
Čudno ponašanje neon tetri
« u: Travanj 06, 2014, 21:27:24 poslijepodne »
u akvariju sam dosad imao 10 neon tetri.prije par dana sam im pridružio još 10 novih neonkica,akvarij je cayman 60,75 litarski.unutra još ima 20-ak RC kozica i dosad je sve skladno živjelo.isti dan kad sam stavio nove ribice promijenio sam i T8 lampu ,stavio sam juwel color lite T8 15w crveni sjaj. e sad problem  :) akvarij je živahan dok ne upalim svjetlo! čim upalim sve neonkice se posakrivaju ispod kamena??? akvarij ko da je prazan! je li problem u novim neonkicama ili u novoj rasvjeti.prije je bila Aqva Glo 15w ona je isto crveni sjaj pa se nisu skrivale a sad i nove i stare ribice biježe u hladovinu  :) evo i slika. je li kome poznato ovakvo ponašanje ribica?

Offline Luciano

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Forever young...
    • Guppy Kids Jungle - > Rio Orinoco
Odg: Čudno ponašanje neon tetri
« Odgovori #1 u: Travanj 06, 2014, 21:51:53 poslijepodne »
Nove ribice su još uvijek ušokirane prelaskom u novi akvarij, pa je njihovo skrivanje prirodno. Pošto si mijenjao lampu, sad je i starim ribicama situacija strana, novo svjetlo, novi stanovnici... pa su malo uplašene. Stara lampa je vjerojatno izgubila na intenzitetu svjetla, pa nova, iako iste snage sigurno svijetli puno jače.

Ako ribice normalno jedu i ne pokazuju neke znakove bolesti, mislim da nemaš razloga za zabrinutost. Neonkice su poznate po plahosti. Prati situaciju u narednim danima i siguran sam da će se polako ribice "osloboditi".

Offline sterymar

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
    • Nano ZD
Odg: Čudno ponašanje neon tetri
« Odgovori #2 u: Travanj 06, 2014, 21:56:44 poslijepodne »
hvala na brzom odgovoru, jedu normalno i dok ne upalim sve je razigrano i OK :-) pratit cu situaciju pa javim promjene

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2