Srpanj 22, 2025, 06:23:42 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: ZAŠTO????  (Posjeta: 4358 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aqua man

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
ZAŠTO????
« u: Svibanj 01, 2006, 12:20:00 poslijepodne »
Molim vas da mi netko objasni!Imam akvarij sa hladnovodnim ribama.U zadnja dva dana sam primjetio da ribica pajčolanka i karasi "tuku" dva teleskopa ,mislim da su mužjak i ženka.Na jednoj od njih su već dosta izjedene peraje.PITANJE:Zašto???I što da učinim da se to ne događa?!?!???  

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
ZAŠTO????
« Odgovori #1 u: Svibanj 01, 2006, 12:34:00 poslijepodne »
koliko ti je litara akvarij? ako je tučnjava moguće je da je zbog premalo prostora. ako je ribica povrijeđena treba ju premjestiti nekamo da se oporavi - mi smo imali isti slučaj s dva trichogastera i onda smo kolegi privremeno dali jednog na 3 tjedna - da se ohlade - sad je od toga prošlo skoro pola godine i ribe se više ne tuku.

Offline aqua man

• Punopravni član
ZAŠTO????
« Odgovori #2 u: Svibanj 01, 2006, 12:40:00 poslijepodne »
Imam akvarij od 40l i jedan od 30l sa tropskim ribicama.Imam u večem akvariju 7 ribica.Mislio sam da te dvije ribice ostavim sa tropskima dan-dva jedino što bih onda morao smanjiti temparaturu na 24°.Pa neznam jel mi to pametno????

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
ZAŠTO????
« Odgovori #3 u: Svibanj 01, 2006, 12:43:00 poslijepodne »
mislim da je bolje da ih ne miješaš. a40 litara mislim da ti je malo premalo za tih sedam ribica - moguće je da je to uzrok svađe. no, mi nemamo hladnovodne pa bi ti dobro došao second opinion..

Offline goran_2711

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
ZAŠTO????
« Odgovori #4 u: Svibanj 01, 2006, 13:29:00 poslijepodne »

40L ti je stvarno premalo za 7 zlatnih ribica. Ja sam imao karasa pjačolanku i teleskopa u 45 i bilo ima je premalo kad su narasli, zato sam im sagradio jezero od 6000L.

U 40L nebih stavio više od dva teleskopa ili dvije pajčolanke, s jakom jakom filtracijom. Karase nebi jer su nešto veći i puno brži plivači, pa ti akvarij preplivaju u manje od sekundu kad se zafuraju. Možada ti se čini da sam pretjerao s ovom sekundom, al vjeruj mi vidio sam ih na djelu u jezeru dugom oko 4m i trba im svega par trenutaka od jednog do drugog kraja.

Ozbiljno razmisli o smanjenju broja riba ili skupljaj lovu za veču gajbu.

Što se tučnjave tiče, neznam, moje se nikad nisu mlatile, ali znale su im senekadperaje sam od sebe polomit u trakice, ono iscjepale se, al bi im ponovno izrasle. To im se događalo samo u akvariju.

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
ZAŠTO????
« Odgovori #5 u: Svibanj 01, 2006, 17:09:00 poslijepodne »
to sa repom se dogodi kada porastu nitrati i onda ih smanjis promjenom vode i brzo zarastu
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Njofra

• Punopravni član
ZAŠTO????
« Odgovori #6 u: Svibanj 01, 2006, 17:14:00 poslijepodne »
Da puno previše riba za taj akvarij.Neznam dal znaš da su u biti te hladnovodne i zahtjevnije što se tiče akvarija,trebalo bi samo par u 100 litara.Al ipak možeš ih i u 40 litara držat ali svakako smanji broj na 2-3 ribe i bit če puno bolja situacija.Inače njih prodaju zajedno sa kuglama ali rijetki su slučajevi da prožive više od tjedan dana.Neznam dal si vidio odraslog karasa,..da ga vidiš znao bi na čemu si.
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline Njofra

• Punopravni član
ZAŠTO????
« Odgovori #7 u: Svibanj 01, 2006, 17:24:00 poslijepodne »
Evo kak može narasti ,ovaj je u 300 i nešto litara a večinu riba je riješio pa smo i mi njega i dali u još veči akvarij tu u školi .

Zamisli kak bi taj izgledao u 40 litara,pa onda zamisli da ih je 7 komada.Edited by: Njofra
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline aqua man

• Punopravni član
ZAŠTO????
« Odgovori #8 u: Svibanj 06, 2006, 00:30:00 prijepodne »
Evo NJofra poslušao sam tvoj savijet i sutra mi odlazi 4 hladnovodne ribice u zamijenu za nekoliko tropskih u drugi akvarij od 30 lit.Tako da više nece biti rata u akvariju!!!!!!!!!!!!!!!!