Srpanj 18, 2025, 20:32:48 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Bijelo na vodenoj kugi  (Posjeta: 1434 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aqua

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://majstor.purger.com
Bijelo na vodenoj kugi
« u: Travanj 12, 2004, 20:33:00 poslijepodne »

U petak ujutro sam otisao na put. U akvarij sam prije ubacio 1/4 tablete koja je dovoljna za 7-10 dana. Ribe su sve izgledale zdravo. Kad sam se danas vratio ostao je jos jedan manji dio tablete koji sam izvadio i mrtvi ancistrus.

Promjetio sam da su mi neke biljke dobile nesto praskasto bijelo po listovima (prvenstveno vodena kuga pri vrhu, ona kugla od mahovine i tamniji listovi nane). Ima li to veze sa ovom tabletom ili....?

Vidim i da su se pocele loviti alge na listovima blizim povrsini. Izgledaju kao tanke trave na liscu. Da ubacim algopur?

Evo slike na kojoj bi se oboje trebalo vidjeti, ali tesko je to snimiti

Offline Frano_Zapresic

• Punopravni član
Bijelo na vodenoj kugi
« Odgovori #1 u: Travanj 12, 2004, 20:36:00 poslijepodne »

cudnovato....jesi probao skinut to fizički sa listova elode-e?.......ja planiram sad biti odsutan neko vrijeme pa me zanima koju si wikend hranu davao..........zlu ne trebalo!!??

Inace meni su ribe pojele jednog uginulog za manje od 48 sati.............strava..kao da imam pirane, a ne platije i gupije.............
Zapresic / Hrvatska

Offline aqua

• Punopravni član
    • http://majstor.purger.com
Bijelo na vodenoj kugi
« Odgovori #2 u: Travanj 13, 2004, 13:50:00 poslijepodne »

Moze se sa prstima skinuti, ali ima previse listica na vodenoj kugi. Lakse mi je kupiti 2 nove biljke po 5kn. Ionako sam ove kupio prije 10 dana, pa se nisu jos razgranale.

Stavio sam neku tabletu koju sam prije nekoliko mjeseci kupio u Pet Centru. Ambalazu sam bacio, ali karton je bio plavi, a tableta bijela polovica kugle sa izbocinama po povrsini

Offline Mario

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Bijelo na vodenoj kugi
« Odgovori #3 u: Travanj 13, 2004, 20:44:00 poslijepodne »

To se i kod mene pojavilo na kugi ali sam bio siguran da je to talog sa dna jer sam nešto radio po akvariju. Sad si me zabrinuo!
Rijeka - Hrvatska