Poz morska ekipa!

Evo i mene nakon dugo vremena!
U međuvremenu kako me nije bilo od prenatrpanog tanka sam došao do manje natrpanog tanka i napokon sam našao ono što želim.
U tanku su ostali samo oni primjerci koralja koji su mi top i koji super napreduju, sav višak je izbačen van. Plan je da na grebenu bude 99% koralja i da bude lijepi greben a pijesak koji je do sad bio krcat da sada bude čist i bez koralja, nekako vuće sve minimalistički štih.
Na pijesku ce ostati samo zeleni briareum kojeg pustem da raste kud ga volja, pa neka napravi tepih.
U manji/drugi tank sam preselio sve meko, tako da je manji tank čista zeka peka, a ovaj veći je za ozbiljno

Meke sam natrpao i ostavit cu ih da služe kako čistaći vode, parametri vode su konstantni već dugooooo vremena (god dana sigurno).
Na moru sam bio 14 dana, u tih 14 dana ama bas nitko nije bio kraj tanka, automatska hranilica i u tih 14 dana sve je radilo bez greške! Od nadoljevanja, pa do hranjenja. Jedino sam morao očistiti stakla kad sam se vratio, mada su i ona bila u relativno dobrom stanju!
Fosfati i nitrati niski, riba nemam puno pa ni ne bacam puno hrane, sistem guram i dalje ću teziti samo prirodnoj ravnoteži, bez kemije, koristim samo skimer i bioreaktor s siporaxom i to je sve.
Ugljen s vremena na vrijeme ubacim, nista specijalno. Ostalo nista. Algi imam nesto malo na pijesku ali nemam nikakvog kopača pijeska tak da nije ni cudno da se malo nalovi.
Sve u svemu jako sam zadovoljan kako je prošlo ljeto! Uvijek sam se toga bojao iz tuđih priča ali vidim da kad je sve nastimano kako treba nema brige!
P.S. Prije mjesec i pol dana sam izbacio iz sistema ATS sistem koji sam koristio od prvoga dana i mogu reći da od kad je izbačen stanje sto se tiće algi i cijana u tanku je 10x bolje nego kad sam imao ats. Po svim teorijama ne bi trebalo biti tako ali za sada je tako i više ge ne vračam unutra! Ako koga zanima na prodaju je

Evo i par slika od jučer, slike nisu slikane kad je akvarij usminkan već dapače, ni stakla nisam čistio 4-5 dana a da ne pričam o pijesku i drugim stvarima!
Sve kritike, savjeti su dobrodošli!