Lipanj 19, 2025, 14:31:18 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Nano akvarij 20-30l za kozice (u planu)  (Posjeta: 1705 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Phobos

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Nano akvarij 20-30l za kozice (u planu)
« u: Ožujak 26, 2014, 17:15:15 poslijepodne »
Pozdrav, nakon dugo vremena što sam se oprostio od svog 250l akvarija te prešao isključivo u teraristiku :) , razmatram opciju da uzmem neki manji akvarij u kojem bi bile isključivo kozice i možda koji ukrasni puževi.
Zanima me ako netko ima za preporučiti kakav pristupačan nano set koji bi mogao funkcionirati u ove svrhe.

Tražim nešto ovakvo.

http://www.teraristika.hr/web-trgovina/detail/155-atman/flypage/667-nano-akvarij-atman-30-l?sef=hcfp

Za ovaj atman sam primjetio da većina preporuča da se uzme drugi filter

http://www.aquashop.hr/Product-Arcadia-Arc-Tank-20-L_8125.aspx?gid=301

http://www.aquashop.hr/Product-Aquael-Nano-shrimp-SET-30-L_8916.aspx

Makar, preferiram da je zatvorenog tipa da smanjim šansu da mi nešto padne unutra.
S obzirom da sam čitao da je dosta ljudi imalo stagnaciju razmnožavanja pa i odumiranje (te da imaju dosta specificne parametre vode), zanima me da li da uopće ulazim u ovakvo nešto?
Svi savjeti su dobrodošli :)

Offline Kulikuli

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • nikad se nemoj predat osim kad moraš
Odg: Nano akvarij 20-30l za kozice (u planu)
« Odgovori #1 u: Ožujak 26, 2014, 18:28:36 poslijepodne »
Zašto ne ? Mislim da ne bi trebao imati problema nikakvih, pogotovo wild i rcs, to su akvariji ko stvoreni za kozičnjake, možda bi ti bolja varijanta bila da sve kupiš u dijelovima, posebno - staklo, filter, rasvijeta itd, ja koze imam u zajedničkom tanku sa ostalim ribama cca 50-tak koza i dosta mi ih uspije preživjeti da ne završe kao objed, sad trenutno ima nekih 10-tak "trudnica" a mališani uspijevaju jel ima puno mahovine, panjeva, i bilja, al ima dosta kolega koji se bolje razumiju u koze, tako da će ti oni naj vjerojatnije dati dobar savjet za dalje ;)

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #2 u: Ožujak 26, 2014, 19:23:47 poslijepodne »
Mislim da bi trebao probati
Niti jedan od ovih setova nije pogodan za kozice zbog lose filtracije
Znaci staklo i rasvijeta ok,osobito onaj prvi zatvorenog tipa,jos bi samo trebao dodati grijac i dobar spužva filter pogonjen zracnom pumpom

Kozice nisu teske za drzati kako neki pricaju,ali traze da se priprema akvarija odradi odma u startu bez greske,znaci filtracija,podloga moraju biti odgovarajuce
Uz to hrpa mahovine,i neki manji lava kamen ili drvo,i to je sve sto ti treba

I najveca greska prekratko cikliranje,kozice traže da se razviju mikroorganizmi i alge u akvariju,tako da bar mjesec dana cikliranja je obavezno
Uz to odgovarajuca voda,i onda nema krepavanja i ostali problema  :up:

Offline Phobos

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Ožujak 27, 2014, 12:03:45 poslijepodne »
Znači neki grijac od 25-50w? I ak mi može netko preporučiti neki solidni filter za ovu zapremninu?
Pa cu onda dalje vidjeti dal ici na "gotovo" rjesenje sa ova dva dodatka ili krenut od golog stakla pa dodat jos i rasvjetu.

@Tiii moram priznat da su me tvoje grupne kupnje potaknule da razmisljam o kozicama jer su stvarno predivne...I prvo bi uzeo samo nesto puževa, pa za koji mjesec tek kozice. Prvo možda neke manje zahtjevne pa onda možda i neke kompliciranije za držanje.

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #4 u: Ožujak 27, 2014, 14:22:06 poslijepodne »
Uzmi neki od 50W,jeftiniji su nego ti manji,a u svakom slucaju bolji

Ja bi ti preporucio ovako nesto i to takva dva komada
http://www.ebay.com/itm/Aquarium-Sponge-Filter-Fish-Tank-Bio-Biochemical-Breeding-Fry-Shrimp-XY-2822-New-/310674781855?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item4855a8f69f

Imas te modele koji idu na staklo ili one koji se stave na dno
Ako pak gledas da akvarij izgleda i da ne želis takve filtere unutra,onda haqos expro500,smanjen na najmanje ispunjen unutra gustim spužvama i spužvicom na usisu

Žao mi je što sam te povukao u kozije vode  :taunt:  :D :D
Ako pozuris sloziti akvarij što prije,mozda uhvatis vec ovu narudžbu sto ide  :up: