Listopad 13, 2025, 21:52:15 poslijepodneNajnoviji Član: Mandich

Autor Tema: Skroviste BCI  (Posjeta: 1575 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline matke

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Skroviste BCI
« u: Ožujak 23, 2014, 12:04:43 poslijepodne »
Pozdrav svima.Naime imam pitanje u vezi skrovista za BCI.Mala je tj ima 8 meseci i mozda nekih 50cm odprilike kod mene je 3 dana tek.I posto sam uredio terarijum i stavio kao koru od drveta za skroviste u cosak,otvor je bio sa jedne bocne strane ali ona uopste boravila u tom skrovistu nije.cak se  puta zavlacila izmedju pozadine teraarijuma i lesonita.Pa sam pomislio da joj je to veliko i da se ne oseca bezbedno u tom skrovistu i ubacio sam joj kao kocku od stiropora izbusio rupu na vrhu i ubacio je unutra i ostavio celu noc nije izasla odatle,a jutros sam je izvadio sam malo je cackao i vratio u terarijum i do sad nije se vratila u skroviste.Pa me zanime jel moguce da je malo smotana :P pa da ne zna da izadje i udje u skroviste?Posto hocu da vidim ako nije do skrovista da vratim onu koru posto je mnogo lepse nego sa kutijom stiropora.

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: Skroviste BCI
« Odgovori #1 u: Ožujak 25, 2014, 00:01:01 prijepodne »
Skroviste mozes da stavis, a i ne moras. Za zmiju to uopste nije vazno, jer su boe halapljive, tako da nemaju problema oko skrovista (kod neke vrste pozeljno je, jer ako se ne osecaju bezbedno, onda odbijaju da se hrane kao bebe, sto za boe ne vazi)......Bci je velika zmija, nije gigantska, ali je velika, tako da na lepo uredjen terarijum zaboravi kad poraste :). Tvoja zmija je sasvim normalna, nemoj da brines oko toga!! Nije ona mis, pa da ulazi i izlazi iz skrovista tako cesto :)....

Offline matke

• Novi član
  • *
Odg: Skroviste BCI
« Odgovori #2 u: Ožujak 25, 2014, 14:11:55 poslijepodne »
Jasno,vratio sam joj staro,pa ako hoce neka se sakriva.Takodje je juce postala bas besna non stop je sistala i bacala se a 2,3 dana pre toga nije znala je jednom na nagli pokret da se baci ali ovo je bilo konstantno valjda ce se smiriti :)