Srpanj 23, 2025, 19:06:40 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Evo nekoliko skorpija Euscorpiusa  (Posjeta: 1504 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Scorpion 467

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http:// scorpion.byethost7.com
Evo nekoliko skorpija Euscorpiusa
« u: Travanj 30, 2006, 18:06:00 poslijepodne »

Zanima me ako mi netko moze objasnit (netko ko se bolje razumije u skorpije) kako ih mogu izmjerit i do koliko naraste pojedina vrsta euscorpiusa procitao sam negdje da narastu i do 5 cm? kako se mjeri njihova velicina?ovo je slikano kada su bili sva tri skorpiona zajedno ali sam ih morao odvojit jer su se na vecer poceli ubijat, ocito se ne vole jakooo :) a ovaj u sredini mi je bio pobjegao iz kutije kada sam mu davao hranu i sakrio se izmedju zida inekih letvica ali ulovio sam ga, nazalost nemam srece sa tim bestijama uvjek mi pobjegnu... Na ovoj gornjoj slici skroz lijevo je euscorpius mingrelicus zenka,a u sredini i skroz desno su germanusi ili italicusimuzjaci ako se ne varam, koliko sam skuzio moze ih se prepoznat po boji velicini i velicini njihovih kljesta i boji repa ( neki imaju svijetlije neki tamnije), a ovaj dolje sto je uhvatio brasnara je euscorpius u sredini sto je bio, sada je puno deblji nego sto izgleda, jede ko prasac, ali steta sto nemam lamu za nocno promatranje skorpija svaku vecer ih cujem kako grebu po plastici. Nasao sam ih u konobi prije 4 ili 5 dana ispod dasaka, zavlace se i u najsitniju rupu, reklo bi se kamo glava prodje tamo i tjelo. ? I jos jedno pitanje ako bi drzao ovog"debelog" skorpiona i ovog manjeg sto su na donjoj slici da li ce se svadjat? mislim poubijat, jer ova dva velika crna su se poceli klat jer su muzjaci? pomognite i napisite sta mislite? Hvala

Edited by: Scorpion 467

Offline Saša Puttar

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
Evo nekoliko skorpija Euscorpiusa
« Odgovori #1 u: Svibanj 01, 2006, 13:14:00 poslijepodne »
ljepe škorpije, ali ja kad bi htio škorpione kupio bi pandinus imperator, jer mi se ovi čine jako mali ako je to sa brašnarom makar se u njih ne razumijem. kaj se tiče pitanja dali bi ih mogao držat zajedno pa naravno da nebi jer si sam napisao da su se počeli ubijat. Ne znam ni dali se oni smiju lovit dali su zaštičena vrsta ili nisu. Stavi ovu temu pod paučnjaci i insekti pa če ti onda neko stručniji znati pomoči.