Srpanj 21, 2025, 08:01:28 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Koje bilje i koje čistače za početak!?  (Posjeta: 986 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline istanilo

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
Koje bilje i koje čistače za početak!?
« u: Ožujak 20, 2014, 20:53:13 poslijepodne »
Ovako kupio sam akvarij Juwel Rio 180 i trenutno je u fazi cikliranja pa ću vas zamolit za par savjeta obzirom da sam početnik,a želim izbjeći svakako greške, kojih zasad hvala Bogu nema.

Slagat ću svakako biljni akvarij pa vas molim da mi date savjete koje biljke posaditi,a da su manje zahtjevne. Od podloge sam stavljao samo pjesak granulacije 2-3 bez gnojiva, pa ću biljke hraniti tekučim gnojivom.

Koji broj čistaća bi trebao imati na 180l i koje preporučujete. Naravno navedite ime i količinu ribica.

Svaki savjet je dobrodošao.

Offline Kulikuli

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • nikad se nemoj predat osim kad moraš
Odg: Koje bilje i koje čistače za početak!?
« Odgovori #1 u: Ožujak 20, 2014, 21:07:54 poslijepodne »
Kripte, valisnerie, higrophilie, limnophilie, mahovine, anubiase itd, imaš u bazi bilja pa pogledaj koje ti se sviđaju, od " čistaća" ako misliš algojede meni su otocinclusi prvi izbor, maleni su, a odlično rade svoj dio posla, ancitrusi su također dobri ali narasti veči i znaju radit dar mar po akvariju, za ribe dna svakako preporuka koridorasi, ma sve ti je u bazi bilja i riba pa ćeš vidjeti, bit će sve dobro kad ideš strplivo i polako ;)

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
Odg: Koje bilje i koje čistače za početak!?
« Odgovori #2 u: Ožujak 20, 2014, 21:12:08 poslijepodne »
Kozice RC ili wild odlični čistači samo onda trebaš pripaziti na izbor drugih riba jer su slastan obrok većim ribama.

Galaxy SIII