Betu -Splendis , da ali samo jednu! samo jednu,jer mužjaci se ne trpe i bore do smrti, a i ženke one koje se prodaju kao mlade ženke neke znaju biti u biti mužjaci, a i kombinacija muška i ženska beta završava toliko vatrenim parenjem da su oboje oštečeni pa često i ugibaju od medjusobno zadanih ljubavnih ugriza..
tako vjeruj mi SAMO i SAMO JEDNU i to pod možda i ako... A i to mudro bi bilo samo ženku,ali one nisu toliko lijepe.
A i ako završiš na muškom beti ovisno o sastavu i karakteru ostalih riba mogao bi ostati bez dijelova repa,a da ne govorim da bete-splendis i napadaju(ili barem pokušavaju) neke druge ribe ,istina nivo agresivnosti ovisi o pojedinačnom primjerku..ali previše je šansi da bude napadnut i da napadne..paa ne brzopleto...
Jedna da,nakon promatranja karaktera(gdje je smješten,sa kime,koliko dugo,ne kupuj prvi dan,promatraj i tjedan dana..) i nakon uvida u sve ostale ribe u akvariju,i to ne samo vrste nego i veličine i mogučnosti skrivanja i bete i ostalih. Tako ja mislim.Ali najsigurnije nijedna,jer..naveo sam.
Beti -Splendis , mužjaku je zaista najbolje samom samcatom. Ovo napisano zaista vrijedi za Betu -Splendis, iliti laički sijamskog borca..često vidjenog po svim shopovima u umjetno uzgojenoj varijanti gdje mužjaci imaju prekrasne duge stražnje ,donje pa i gornje peraje..Jest ima i zaista prekrasnih i nisu zahtjevne za držanje što se tiće uvijeta,naročito ako je sama u svom akvariju.Mislim da ljepotom to i zaslužuje.