Lipanj 28, 2025, 01:20:06 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Folijarna prihrana biljaka  (Posjeta: 857 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
Folijarna prihrana biljaka
« u: Ožujak 11, 2014, 00:19:49 prijepodne »
Jel ima tu netko tko se bavi uzgojem bilo kakvih biljaka da mi da savjet oko folijarne prihrane?

Imam jedan emerzni akvarij s podlogom koja ima dosta dušika i fosfora, ali čini se da bi se kroz neko vrijeme mogao dogoditi nedostatak željeza i mikroelemenata, a radi se o biljkama koje su baš osjetljive na nedostatak željeza. Dodatna prihrana kroz podlogu iz raznih razloga nije opcija pa sam mislio napraviti otopinu CSM+B kojeg inače koristim u akvariju za folijarnu prihranu.

Ono kaj me zanima, a ne mogu naći na netu je recept za otopinu, tj. u kojoj koncentraciji se folijarno dodaju mikroelementi/željezo? Ne bi htio napraviti prejaku otopinu i "skuriti" biljke.
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline pepi21

• Član redakcije
  • Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: Folijarna prihrana biljaka
« Odgovori #1 u: Ožujak 11, 2014, 22:26:56 poslijepodne »
Na svakom proizvodu za folijarnu prihranu pišu upute za doziranje, odnosno miješanje sa vodom.
Postoji željezo i mikroelementi za folijarnu prihranu. Možeš naći u svim većim centrima Baumax, Obi i sl. također i u poljoprivrednim ljekarnama. :)

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
Odg: Folijarna prihrana biljaka
« Odgovori #2 u: Ožujak 11, 2014, 22:56:49 poslijepodne »
Da, čini se da ću ići na tako nešto, neću se zezati s CSM+B jer se radi o Utriculariji koja je dosta osjetljiva. Hvala na odgovoru :)
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8