Srpanj 21, 2025, 23:07:26 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Zelena na anubiasu  (Posjeta: 1406 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sindbad

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Zelena na anubiasu
« u: Ožujak 05, 2014, 20:37:09 poslijepodne »
Pozdrav svim ljubiteljima ovog divnog hobija...skoro sam se rijesi one napasti cijanobakterije(lijecio eritromicinom i jos jedna pozitivna nuspojava tog lijeka je da su pomrli svi dosadni barski puzevi, vise nigdje nijedno :klap:) ali imam taj problem sa anubiasima, naime na listovima im se i previse nalijepilo zelene alge i sad su posivili ti isti listovi. Govorim o svim listovima anubiasa, iako stalno daju nove listove ali svakom je ista sudbina  -? Na opip ti listovi su hrapavi kao da dirate smirgl papir, i jako su tvrdi, te se nakon nekog vremena nalijepi crna cupava alga, nema je nigdje izuzev na anubiasima. Vec osam dana ne gnojim nikako, imate li kakvo rijesenje? ps mijenjam 100l vode svaki tjedan, akvarij je 350l 

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
Odg: Zelena na anubiasu
« Odgovori #1 u: Ožujak 05, 2014, 21:01:44 poslijepodne »
Anubias ti je koliko vidim na panju ali pod direktnim udarom neonke . Oni ne vole bas jaku svjetlost , a ako se na njoj nalaze desava se ovo sto se tebi upravo desilo nakupe se alge . Po meni prebaci ga na neko drugo mjesto gdje ima slabije svjetlosti pa nece biti algi na njemu a ove listove zahvacene algom odrezi i itni u smece :D

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #2 u: Ožujak 05, 2014, 21:30:05 poslijepodne »
Pozdrav
Venom ti je dobro savjetovao,ali ima jos trikova

Anubijas ako ti je na nekom kamenju mozes svaki tjedan kad mijenajs vodu lagano izvaditi sa kamenom i prstima lagano skinuti naslage algi,to je malo kompliciranije ali dijeluje
Isto tako mozes izvaditi van i špricati hidrogen peroksidom koji rijesava alge
evo tema ovdje
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=91422.0

A imas najlakse rijesenje u obliku otocinclusa i nerita puževa,koji ce ti stalno glancati listove bilja kao i stakla i tako jesti alge odma u startu i imat ces puno puno manje problema  :up:

Offline Mrnja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #3 u: Ožujak 06, 2014, 13:29:24 poslijepodne »
Akvarij je dosta veliki, uz sve gore navedeno ja bi tu obavezno stavio i par ancistrusa da glancaju i par sijamskih algojeda da jedu ovo čupavo čudovište. :)

Offline sindbad

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Ožujak 07, 2014, 11:21:34 prijepodne »
mislio sam da im nece smetati jer svjetlo nije jako, sve je to manje zahtjevno bilje..premjestit cu ga, nabavio sam si i hidrogen pa cu njime poceti to sve tretirati, vidim jako zanimljiv taj video gore  8) i jako jeftin obzirom da sam nedavno bez posla ostao a akvarij pod svaku cijenu zelim zadrzati..