Lijep pozdrav svima, čitam vas već mjesec dana i puno sam naučila.
Imam par pitanja.
Posadila sam akvarij prije 2 tj., jučer sam sipala Sera Nitrivec.
Testeri su prije stavljanja nitriveca pokazivali nitrite i nitrate 00.
Zanima me da li bih ja trebala ubacivati hrane za ribice unutra jer namjeravam još tjedan dva pričekati do ubacivanja ribica, da bakterije ne uginu?
Kako da provjerim da je aq stabilan tj zanima me da li je moguće da zato što nema ribica i puno organske tvari testeri pokazuju 0?
Posadila sam biljke ( anubias nana 2 kom, anubias lanc. 1 kom, cryptocoryne wenditii red, cryptocoryne nevillei, hemianthus micranthemoides ( ???, za ovu posljednju mislim da je to)i ubacila sam PlantaMin prvi tjedan, ovaj tjedan Liqui-gro, supstrat je Sera complete, samo oko biljaka.
Voda je kristalno čista, biljke su kakve su i bile kad sam ih posadila, samo je jedan anubias pustio jedan listić. Imam osjećaj da se ništa ne dešava !!
Kad pogledam neke slike na forumu, razlika aq u mjesec dana, plače mi se.
Greškom sam kupila biljku ophipogon ??, kasnije sam skužila da nije akvarijska pa ju mislim zamijeniti Valisneriom ili Limnophilla, a i raspored mi se kakav sam napravila nikako ne sviđa, naravno da sam sasvim nehotice posadila sve više manje simetrično ( nisam baš kreativna u tom smislu).
Da li će biljkama škoditi presađivanje i pretumbavanje?
I još jedno pitanje, ako ja na dno stavim prvo malo kamenčića 1-2 cm, pa onda supstrat 3-4 cm, pa onda opet kamenje 4-5 cm, biljke mi nemaju dovoljno dug korijen da ih posadim u supstrat ( korijen ima je npr.2-3 cm), znači ja ih onda sadim u kamenje?????
Unaprijed zahvaljujem na odgovorima!!